StFF bjuder in till seriespel i gåfotboll

Fenomenet gåfotboll har varit på frammarsch under några år. De senaste åren har Stockholms FF arrangerat sammandrag på olika ställen runt om i distriktet. De har blivit mer och mer populära och välbesökta, vid senaste tillfället var det 17 lag från sex olika klubbar som deltog. Nu startar StFF upp ett seriespel i spelformen till säsongen 2024.

Sammanlagt runt om i distriktet lär det finnas uppemot 15-20 klubbar som har någon form av verksamhet kring gåfotboll. Målgruppen för seriespelet är spelare som är födda 1964 eller tidigare. Vi bjuder in till seriespel i två spelformer, med och utan målvakt, både herr- och damklasser och i spelformen utan målvakt bjuder vi även in till en mixedklass.

Serien kommer att genomföras med en match i veckan och matcherna kommer gå av stapeln måndag till torsdag någon gång mellan 10-16. Exakt antal matcher kommer givetvis bero lite på hur många lag som anmäler sig till varje klass, men målet är att erbjuda varje lag runt åtta matcher, fyra på våren och fyra på hösten. 

Att öka på tävlingsmomentet är något som efterfrågats när vi utvärderat de sammandrag vi hittills genomfört. Detta seriespel kommer ha tabell, resultat och slutsegrare som redovisas på StFF:s hemsida. Lagen kommer behöva lämna in laguppställningar och StFF kommer tillsätta utbildade domare till varje match. Precis som i vilket seriespel som helst. 

– Det ska bli intressant att följa! Dels hur många lag som kommer anmäla sig redan till säsongen 2023, men också hur verksamheten och seriesystemet kommer utvecklas de närmsta åren framöver, säger Stefan Malmqvist, huvudansvarig för gåfotbollen på StFF. 

Vår förhoppning är att detta kan locka nya lag, lag som idag tränar men som har valt att inte delta i våra sammandrag. Kanske har man valt bort sammandragen för att det är fler matcher på samma dag, här ges chansen att spela en match vid flera olika tillfällen under säsongen. 

Samtidigt har StFF även i fortsättningen för avsikt att fortsätta erbjuda sammandrag, i alla fall en gång per år. Det ena behöver inte utesluta det andra. 

Anmälan sker som vanligt via Fogis och öppnar den 12 december, sista anmälningsdag är 28 februari. 

Vid eventuella frågor, kontakta: