Streetfotboll – Lira mera

Streetfotboll är en flexibel spelform som bara kräver 3 spelare per lag. Spelet präglas av högt tempo, snabba fötter och en hel de finter och tunnlar. adidas ser en stor möjlighet med streetfotboll och har från och med 2023 gått in i en långsiktig satsning på streetfotboll ihop med Svenska FF. Den 6 juni kommer Stockholms Fotbollförbund arrangera adidas Streetfotboll tillsammans med Konyaspor KIF i Alby Folkhälsopark i Botkyrka.

Nationaldagen – Nationalsporten

På Sveriges nationaldag den 6 juni blir det full fart i Alby Folkhälsopark i Botkyrka. I samarbete med hemmaföreningen Konyaspor KIF kommer Stockholms FF genomföra adidas Streetfotboll.

En fotbollsfest för barn, ungdomar och familjer. Det kommer att arrangeras fyra parallella fotbollsturneringar i klasserna flickor (13–15 år), pojkar (13–15 år), flickor (16–19 år) och pojkar (16–19 år).

Läs spelreglerna

Det kommer även finnas aktiviteter runt omkring där besökare kan leka, spela och utmana varandra i olika fotbollslekar, samt ett utbud av mat och musik. Initiativet ska bidra till en mer jämlik fotboll, sänka trösklarna och ge ännu fler barn och ungdomar möjligheten att spela, oavsett förutsättningar eller ambition. Genom att tillgängliggöra fotbollen ytterligare är förhoppningen att fler ska få upp ögonen för sporten och att det ska bidra till att skapa nästa generations ledare, spelare och förebilder.

Hitta till Alby IP

Vid eventuella frågor, kontakta: