Digitala spelarförteckningar

Under 2023 började vi använda oss av digitala spelarförteckningar i samtliga 11 mot 11- och 9 mot 9-serier. Detta innebar att lagen inte ska lämna någon utskriven spelarförteckning till domaren.

Laget ansvarar för att spelarförteckningen är korrekt ifylld i FOGIS innan tiden för avspark.

Krav på ifylld spelarförteckning:

 • Samtliga spelare som ska delta i matchen måste registreras.

 • Alla spelarna måste ha ett unikt nummer.

 • Varje lag ska ha en markerad lagkapten.

 • Varje lag måste markera en för spelarförteckningen ansvarig person. Det ska vara en av spelarna eller ledarna som är uppsatt på aktuell spelarförteckning.

Lagen kan redigera i spelarförteckningen fram till ordinarie avsparkstid.

Saknas spelarförteckningen i FOGIS vid tiden för avspark ska matchen inte startas.

Läs lite längre ned på sidan om den nya mobilanpassade versionen av FOGIS som nu finns att använda.

Fritextruta:

I FOGIS finns en fritextruta för föreningen att fylla i. I denna ruta får endast information skrivas som är i enlighet med den information som finns intill rutan i FOGIS.

Ni som förening ska logga in via FOGIS och lägga in samtliga spelare. Detta kan ni göra från datorn eller telefonen. 

För att underlätta att redigera i spelarförteckningen från telefonen finns en mobilanpassad klient där ni kan logga in. 

https://fogis.svenskfotboll.se/mdk/Login

 • Den som kan logga in ovan ska vara föreningsadministratör i aktuell förening, eller ha en roll tilldelad för det lag som man vill redigera spelarförteckningen för. 

Guide för mobilanpassad sida:

 1. Logga in
 2. Klicka på aktuell match
 3. Klicka på din förening
 4. Klicka på "Lägg till från lagtrupp" för att lägga till spelare på spelarförteckningen
 5. Välj aktuell spelare (du väljer en spelare i taget)
 6. För att lägga till nummer på spelaren klickar du på spelarens namn och lägger in numret i rutan längs ned.  Klicka sedan på "spara".
 7. För att lägga till ledare klickar du på "Lägg till ledare" och väljer från ledarna i listan. Klicka sedan på "spara".
 8. I fritextrutan kan ni lämna eventuell kommentar till spelarförteckningen, i enlighet med de instruktioner som finns bredvid rutan i FOGIS. 
 9. "Lägg till extern" kan använda för att söka fram en spelare baserat på personnummer. Klicka sedan på "spara".
 10. Om du vill ta bort en spelare så klickar du på krysset längst till höger på samma rad som spelarens namn. Klicka sedan på "spara".
 • För varje lag måste en ansvarig person markeras. Detta görs genom att du klickar på personens namn och markerar som ansvarig. Denna markering kan göras på både spelare och ledare (endast en person per match).

Efter matchen

Efter matchen ansvarar domaren för att rapportering av matchen sker. Om ni som lag skrivit en kommentar i rutan kan domaren välja att skicka rapporten till StFF:s tävlingsavdelning för kontroll. Det kan då ta upp till tre arbetsdagar för domarrapporten att godkännas. 

Så snart domarrapporten är godkänd kommer det ett mejl till den person som ni uppgett som ansvarig för spelarförteckningen (förutsatt att den personen har en e-postadress registrerad i FOGIS). 

4 kap 6 § Spelarförteckning (domarrapport)

Om spelarförteckningen inte är ifylld i FOGIS vid tiden för avspark ska matchen inte genomföras. Rapport skall skrivas och skickas in till Stockholms Fotbollförbund. Förening kan av StFF:s TK åläggas en straffavgift om högst 25 000 kr alternativt förlust av match.

Frågor & svar

Vi har lagt till stöd för att kunna helt digitalisera domarrapport i Fogis och Min Fotboll. I Fogis finns stödet via den vanliga föreningsinloggningen samt i en ny möjlighet via Fogis mobilklient. Fogis Mobilklient har de funktioner du behöver inför en match i ett mobilanpassat gränssnitt.

Min Fotboll erbjuder nu möjlighet att hantera en matchtrupp inför en match. Det går inte, för de tävlingar där så krävs, göra en utskrift av domarrapport. 

Du loggar i dig via https://fogis.svenskfotboll.se/ Om du använder Fogis Mobilklient behöver du ha en lagroll registrerad samt vara en Föreningsanvändare som har behörighet att administrera din lagtyp (Dam/Herr resp Senior/Ungdom/Barn). 
Sakna du inloggning till Fogis kontakta en Föreningsadministratör i din förening.

Du behöver ha en lagroll för det lag du ska hantera. Lagrollen lägger ni till under laget som är anmält i tävlingen. Du kan göra det själv via den Föreningsinloggningen https://fogis.svenskfotboll.se/Fogisforeningklient/

Den användare du använder behöver ha behöighet att administrera lag av den typ du sla administrera. Det här behöver en Föreningsadministratör i din förening hjälpa dig med.

Det går bra att tex påbörja en matchtrupp i Fogis och därefter göra slutkorrigering i  Min Fotboll eller tvärt om. 

Fogismanualer

Vill du lära dig mer om FOGIS kan du ta del av alla våra instruktionsmanualer:

Kontakt: