Målvaktsträningar 2019

Stockholms Fotbollförbund arbetar aktivt med att utveckla och stötta målvakter i deras väg mot såväl kortsiktiga som långsiktiga mål. Ett led i detta är att vi 2019 arrangerar flertalet samlingar med fokus enbart på målvakter.

Det finns båda öppna träningar där alla intresserade målvakter är välkomna att delta och samlingar där distriktsförbunddskaptenerna tar ut och kallar deltagarna.

Öppna träningar

 • Öppna träningar för målvakter F05 (26 apr, 13 sep)
 • Öppna träningar för målvakter P05 (12 apr, 20 sep)
 • Gemensam målvaktsträning P/F 03-04 (17 maj)

Under årets gång kommer DFK med målvaktsansvar från Stockholms Fotbollförbund att involvera flertalet målvakter i verksamheten. Målet är att så många som möjligt ska få möjlighet att delta på samlingar.

Tack vare våra öppna träningar där fri anmälan gäller ger vi alla intresserade målvakter möjlighet att träna med välutbildade instruktörer från vårt förbund. Förhoppningen är att samtliga målvakter ska få med sig tips och idéer hem till sin klubbmiljö där de kan fortsätta att utvecklas för att nå sina mål.

Träningar/läger som målvakter kallas till

 • Endagsläger i Spånga för målvakter P/F 04 (26 jan)
 • Tvådagsläger på Bosön för målvakter P/F 02–03 (2-3 feb)
 • Utbildningskvällar på Skytteholm för målvakter P/F 03–04 (25 sep, 22 okt, 18 nov)

Under våra utbildningskvällar på Skytteholm hösten 2019 kommer det finnas tillfälle för intresserade lagtränare, ledare och målvaktstränare att delta. StFF kommer att kalla målvakter till dessa tillfällen. Men det går bra att delta även om din förening inte har en målvakt kallad till dessa målvaktsträningar.

Syftet med att bjuda in ledare och tränare på dessa träningar är att höja kvalitén på målvaktsträningen i vårt distrikt.

Våra instruktörer lotsar deltagarna igenom träningens olika delar, pekar på detaljer i instruktörernas metodik och ska försöka se till att du får med dig så mycket som möjligt från träningspasset.

Kallade målvakter går att läsa här under respektive åldersgrupp, cirka två veckor innan träning. Du som tränare måste anmäla dig till dessa tillfällen och kostnaden är 400 kr/tillfälle.

Fokus för målvakter som deltar på våra samlingar 2019 är följande tre områden:

 1. Förberedelse för aktion
  Vi instruerar i hur vi anser att man ska förbereda sig som målvakt för att ha bästa möjlighet att utföra en lyckad aktion, såväl defensivt som offensivt. För att verkligen ge målvakterna en chans att träna detta kommer vi i år att lägga fokus på att genomföra många repetitioner av varje moment.
 2. Kommunikation och karaktär. Då dessa två viktiga byggstenar inte kan betonas nog så behandlar vi även dem under samlingarna, såväl teoretiskt som praktiskt.
 3. Tekniska grunder i målvaktspelet. Vi finslipar på detta för att på sikt uppnå optimal utdelning i varje aktion.

Om du har frågor och/eller funderingar runt detta, vänligen kontakta spelarutbildare för målvakter: Oskar Williams, 070-400 68 31, e-post