Stockholms Fotbollförbund lanserar nu 50/50-fonden, ett initiativ som uteslutande vänder sig till tjejfotbollen i Stockholm. Ny huvudsamarbetspartner för initiativet är Ellevio som därmed tar ytterligare ett grepp i sin satsning på unga tjejer.

Stockholms Fotbollförbund och Ellevio har gemensamt beslutat att i samarbete dela ut ekonomiska bidrag till projekt, föreningar och/eller enskilda lag. Stockholms Fotbollförbunds styrka är att kunna dela ut det ekonomiska bidraget nära föreningen eller lagen, vilket gör att hjälpen blir effektiv och anpassas till ändamålet. Stockholms Fotbollförbunds strategiska fokusområde är att leverera visionen: "Så många som möjligt, så länge som möjligt". Det övergripande syftet med 50/50-fonden är att skapa en fond som stärker tjejfotbollen i distriktet, att få fler tjejer att spela fotboll oavsett social och ekonomisk bakgrund. Visionen med 50/50-fonden är: "Lika många tjejer som killar".

50/50-fonden är öppen för alla fotbollsföreningar och projekt som bedrivs inom Stockholms Fotbollförbund geografiska verksamhetsområde.

Exempel på ansökningar som kan beviljas är aktiviteter som primärt främjar flickfotbollen i Stockholm. Projekt som syftar till att öka antalet fotbollsspelande tjejer från resurssvaga områden, initiativ för att rekrytera och behålla fler tjejdomare och kvinnliga ledare samt projekt som stöttar idéer för att få fler tjejer att fortsätta spela fotboll.

Ladda ner broschyren om 50/50-fonden

Ansökningsformulär för 50/50-fonden, klicka här!

Årets tjejförening i Stockholm i samarbete med Ellevio

I egenskap av huvudsponsor för initiativet - 50/50-fonden och S:t Eriks-Cupen kommer Ellevio varje år att utse årets tjejförening i Stockholm. Årets tjejförening kommer årligen att utses i samband med Stockholms Fotbollsförbunds årsmöte.

Här hittar du mer information om årets tjejförening

Läs mer om Ellevios jämställdhetsarbete