Visar en fråga

 • 2018-10-24: Svårt motstånd i lättserier!

  Fråga:

  Vi har under året spelat 7-manna i serie lätt. I denna serie har vi de flesta fall mött lag som spelar på nivå medel och svår. I vissa fall kan vi förstå att förutsättningarna ändras. Men allt för ofta så möter vi lag som uppenbart använder serien för att få vinna och öva på lätt motstånd.

  Detta resulterar i ojämnt spel, stora förluster och mycket negativitet.

  Vad kan Stff göra inför nästa år för att minimera att detta händer?

  Ett förslag är att man i större utsträckning ges möjlighet att dra ur lag som hamnat i fel serie. Och att istället slår ihop eller göra om serierna till höstterminen för att få jämnare spel.

  Detta är ett större hot mot att vi ska tappa spelare än att utse slutsegrare. Ska vi kunna behålla så många som möjligt så länge som möjligt så måste alla kunna få spela på sin nivå.

  Namn: Åsa

  Svar:

  Vi försöker informera i samband med anmälan till serierna att man ska respektera nivåerna. Att man t.ex. inte ska anmäla fler lag än att man klarar av att alla lag spelar samtidigt, en del av problemet är nog att man anmäler för många lag till för få spelare och behöver fylla ut med spelare som egentligen skulle spela i en annan nivå.

  För tillfället har vi ingen möjlighet att göra nya serier under sommaruppehållet, men diskussioner pågår om hur anmälningsförfarandet ev. kan göras annorlunda framöver.