Övriga frågor

Sök bland frågor och svar

 • 2020-09-30: Pengar i div 3

  Fråga:

  Finns det någon minimum gräns på något alla måste tjäna i division 3? Eller är det upp till klubben?

  Svar:

  Eftersom det inte finns något krav på ersättning i div. 3 finns det ingen minimumgräns.

 • 2020-08-10: Får man ha fler än 50 i publiken?

  Fråga:

  Hej,

  Jag såg till min förvåning att matchen mellan Kista och Husby i herrar div 4 den 28 juli spelades inför 325 åskådare. Är inte det olagligt och emot förbundets bestämmelser? Får man göra så? Eller kommer hemmalaget att straffas efter detta?

  Undrar då mitt lag har flera matcher till hösten vi spelar helt utan publik, men om man inte straffas så kan vi ju också köra på.

  Tack på förhand / Anton

  Svar:

  Man får inte ha fler än 50 personer i publiken. Om det överskrider 50 personer, har polisen rätt att ställa in eller upplösa matchen. StFF förordar fortsatt publikfritt i vår tävlingsverksamhet. Läs mer!

 • 2020-05-04: Hur kan man hitta lag?

  Fråga:

  Hur kan man hitta lag?

  Namn: Mojtwan

  Svar:

  Det enklaste sättet är gå till Föreningsregistret och leta upp föreningen och därifrån hitta lag.

 • 2020-04-15: Grönt Kort

  Fråga:

  Hej

  Jag undrar om det kommer att tilldelas grönt kort i år ?

  Skickar ni kortet hem ? hur funkar det ? om det blir ja

  Ta han om er

  Namn: Roddan

  Svar:

  Deet kommer delas ut Gröna Kort även i år, men i år är det Folksam som är samarbetspartner. Här kan du läsa mer om vad som gäller för Grönt Kort för Fair Play. De gröna korten ska vara utskickade till kontaktpersonen i laget. Om de inte har anlänt kan du höra av dig till kansli@stff.se för att beställa nya.

  Ta hand om dig!

 • 2019-12-03: Börja spela fotboll som 18-åring

  Fråga:

  Hur går en 18-årig kille tillväga som vill börja spela mer seriöst i ett lag men aldrig mer än spelat med kompisar och skola förut?

  Namn: Nina

  Svar:

  Börja med att kontakta en förening i närheten där ni bor. Det går även att annonsera på vår hemsida.

 • 2019-10-25: Fråga om er personalpresentation?

  Fråga:

  Fråga: Hej

  Läste följande "Stockholms Fotbollförbund omorganiserar och tillsätter samtidigt en distriktschef som ny ansvarig för förbundet"

  När man tittar i personalpresentation så återfinns Andrea Möllerberg längst ner i listan. Hon borde väl placeras överst. Även om listan i övrigt är osorterad så står ju Björn överst som högste chef. Det är väl inte korrekt. Det vore väl på sin plats att uppdatera den?

  Namn: Piotr

  Svar:

  Vi håller på med en omorganisation som beräknas bli klar under december. När den är klar kommer det säkert att bli förändringar på hemsidan.

 • 2019-09-02: Angående incidenten med Rågsved

  Fråga:

  Hej,

  Angående artikeln om Rågsveds överfall på domare och spelare.
  Läser till min förvåning att förbundschefen förminskar ett överfall på domare och spelare till att bli ett slagsmål.
  Vidare påstår han att Rågsved är dom drabbade. Dom drabbade är väl ändå domaren och spelarna i Saltsjöbaden??
  Förvånande att något liknande publiceras. Har inte STFF ett ansvar att se till att frågetecken snarare rätas ut än kröks?

  Namn: Åsa

  Svar:

  Självklart så är spelarna i Saltsjöbadens IF och domaren de mest drabbade i situationen. Det är de som har mest sår att läka, både fysiskt och psykiskt. Det råder inget som helst tvivel om den saken.

  Om texten har uppfattats på annat sätt är det olyckligt och vi ber om ursäkt för det.

  Björn Eriksson,
  Förbundschef

 • 2019-08-27: Kontrakt

  Fråga:

  Tjena!

  Lirar just nu i division 4 (herrlag) och där är det ingen som får lön för att spela.
  Hur högt behöver jag komma i seriesystemet för att skriva kontrakt och tjäna pengar för min fotboll?

  Jag har hört att alla måste skriva under kontrakt om man börjar i ett division 2 lag och att bara vissa får lön i division 2. Stämmer detta?

  Namn: Anonym

  Svar:

  Fr.o.m. div. 1 herrar är det obligatoriskt med kontraktskrivning.

 • 2019-08-25: Går ej att använda "Min Fotboll"

  Fråga:

  Hej!

  Appen "Min Fotboll" är en jättebra idé och ger alla möjlighet att följa lag och matcher utan att vara på plats. Tyvärr verkar belastningen var för hög på helgerna då de flesta matcher spelas och appen går inte att komma in i ordentligt. Man får heller inga uppdateringar från de lag /matcher man följer. Är ni medvetna om detta och ser ni över kapaciteten?

  Namn: Fotbollsfan

  Svar:

  Det har varit problem med en server som gjort att det gått otroligt segt, trots att belastningen inte varit högre än tidigare. Den är utbytt sedan ca 13:30 idag söndag den 25/8, så nu ska det förhoppningsvis funka bättre framöver.

  Hälsningar, Martin i Min Fotboll-teamet

 • 2018-10-25: Angående nya spelformerna nästa år

  Fråga:

  Hej! Hade det inte gått att göra på något annat sätt, vi har spelat 9-manna nu i 2 år och börjar kunna det nu, framförallt börjar vi känna att det är dags att ta steget över till 11-manna, nu kommer vi istället spela på en kortare plan än vad vi gör idag, tycker det blir helt fel, sen är det ju inte Hockey vi spelar, fotboll spelas med 2 halvlekar inte 3 perioder, i hockey kan jag köpa det(då man inte påverkas av motvind och sol i ögonen) men i fotbollen kan det ge stora fördelar för laget som kommer om det är tex mycket vind ha fördel med vind i ryggen i 2/3 av matchen istället för som det är nu mer rättvist med varsin halvlek.

  Förutom instruktionerna i halvtidsvilan, vad tjänar man på 3 perioder?

  blir ju ännu knepigare att förbereda spelarna för "riktig" fotboll sen med 11-manna och 2 halvlekar.

  Namn: Fredrik

  Svar:

  Hela idén med de nya spelformerna är ju dels att utgå från barnens bästa och dels från ett pedagogiskt perspektiv, hur lär sig barn/ungdomar fotboll bäst.

  Det handlar bland annat om att längre upp i åldrarna vara nära bollen oftare och få fler bollkontakter samtidigt som aktivitetsnivån för varje barn ökar.

  Ju mer bollkontakter barnet får desto roligare är det och barnet lär sig, vilket i sin tur upplevs som roligare och blir mer lärande osv….

  Vitsen med de olika spelformerna är inte att lära sig spelformerna utan lära sig spelet fotboll.

  Anledningarna till att spela i 3 perioder är att vänja spelarna vid längre speltid totalt genom att endast ta med 4 avbytare och göra alla byten i paus.

  Då får alla spelare spela lika mycket och 2 x 25 minuter speltid per match. Att det ger möjlighet till lite extra samtal med laget är nog bara en positiv bieffekt.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 53 , Nästa