Övriga frågor

Sök bland frågor och svar

 • 2018-10-25: Angående nya spelformerna nästa år

  Fråga:

  Hej! Hade det inte gått att göra på något annat sätt, vi har spelat 9-manna nu i 2 år och börjar kunna det nu, framförallt börjar vi känna att det är dags att ta steget över till 11-manna, nu kommer vi istället spela på en kortare plan än vad vi gör idag, tycker det blir helt fel, sen är det ju inte Hockey vi spelar, fotboll spelas med 2 halvlekar inte 3 perioder, i hockey kan jag köpa det(då man inte påverkas av motvind och sol i ögonen) men i fotbollen kan det ge stora fördelar för laget som kommer om det är tex mycket vind ha fördel med vind i ryggen i 2/3 av matchen istället för som det är nu mer rättvist med varsin halvlek.

  Förutom instruktionerna i halvtidsvilan, vad tjänar man på 3 perioder?

  blir ju ännu knepigare att förbereda spelarna för "riktig" fotboll sen med 11-manna och 2 halvlekar.

  Namn: Fredrik

  Svar:

  Hela idén med de nya spelformerna är ju dels att utgå från barnens bästa och dels från ett pedagogiskt perspektiv, hur lär sig barn/ungdomar fotboll bäst.

  Det handlar bland annat om att längre upp i åldrarna vara nära bollen oftare och få fler bollkontakter samtidigt som aktivitetsnivån för varje barn ökar.

  Ju mer bollkontakter barnet får desto roligare är det och barnet lär sig, vilket i sin tur upplevs som roligare och blir mer lärande osv….

  Vitsen med de olika spelformerna är inte att lära sig spelformerna utan lära sig spelet fotboll.

  Anledningarna till att spela i 3 perioder är att vänja spelarna vid längre speltid totalt genom att endast ta med 4 avbytare och göra alla byten i paus.

  Då får alla spelare spela lika mycket och 2 x 25 minuter speltid per match. Att det ger möjlighet till lite extra samtal med laget är nog bara en positiv bieffekt.

 • 2018-10-25: Cuper

  Fråga:

  Hej,

  Om man ska skicka ansöka angående cup sanktioneringen, måste den vara genom en förening ?

  Vi är fotbolls lag men våran förening vill inte stå som arrangörer , kan vi som huvudtränare stå som arrangör ? Det är laget som är arrangerar , föräldrarna som hjälper och arrangerar!

  Namn: Svante Larsson

  Svar:

  En sanktionsansökan kan endast göras av en förening. Är det privatpersoner som skall arrangera en turnering kan/skall de inte ansöka om sanktion och det kommer bli dyrt att hyra planer eftersom det då går på en annan taxa/avgift.

 • 2017-06-28: Lag faktura

  Fråga:

  Hej (jag är 03a alltså p14), jag börja i ett lag i i mitten av maj och slutade i början av juni så nu säger dem att jag måste betala avgift och sånt jag har bara spelat 3 matcher. Är det inte orättvist jag måste betala 800kr för 3 och en halv vecka.

  //: Alex

  Svar:

  Hej Alex!
  Stockholms FF föreslår att du kontaktar föreningens kansli (om de har) eller styrelse och frågar hur du ska göra eftersom du bara har varit med så kort period.
  Har du kollat vad som står i föreningens stadgar och om de har någon policy gällande "provspel"?
  Föreningarna kan ibland skilja på medlemsavgifter och träningsavgifter osv.

 • 2017-06-27: Hur många medlemmar

  Fråga:

  Hur många medlemmar har Stockholms Fotbollsförbund?

  //: Susanne

  Svar:

  Hej Susanne!
  Det finns för närvarande 414 aktiva föreningar anslutna till Stockholms FF.

 • 2017-06-01: Inaktiverat konto

  Fråga:

  Hej jag kan inte logga in i fogis för att det står ditt konto är Inaktiverat, vad ska man göra?
  //Idriis

  Svar:

  Hej!
  Om det gäller en domarinloggning kontaktar du domaravdelningen, e-post .
  Gäller det en föreningsinloggning kontaktar du Helena, e-post

 • 2017-05-30: Förenings logga/emblem

  Fråga:

  Hej.

  Hur går vi tillväga så att vår förenings logga/emblem blir synlig när man klickar på matcher som vi ska spela? har sett att flera lag har det.

  //: Elber Galarga

  Svar:

  Hej!
  Skicka in loggan/bilden till Stockholms FF (simon.forsberg@stff.se) så vidarebefordrar vi den till rätt instans.

 • 2017-05-09: Gröna kortet

  Fråga:

  Jag tränar ett F 08 lag och i den åldern räknas inte mål och poäng för det kan bli en hets för barnen. Jag är emot det men köper det som alla röstat fram. Men den här hetsen om grönt kort är helt bedrövlig jag får höra det innan nästan varje match att tjejerna hoppas på att få ett grönt kort. Sen får en tjej kortet då har man 8 andra som blir ledsna och ibland har inte alla lag med sig kortet då ger vi ett men får inget själva. Hur tänker ni där? är helt bedrövligt enligt mig gör om och gör rätt!

  Får även höra detta från andra tränare.

  //: Marcus Rehn

  Svar:

  Hej Marcus!
  Grönt kort för Fair Play är ett initiativ som vi tagit fram för att hylla alla föredömen på våra fotbollsplaner runt om i Stockholm. Vi tycker det är viktigt att Fair Play lyfts fram på ett positivt sätt och att vi får tillfälle att hylla spelare som agerar enligt Fair play.
  Grönt kort har på kort tid blivit en succé och en nyligen genomförd enkätundersökning påvisar att hela 47% anser att klimatet på fotbollsplanen i de yngre åldersklasserna har blivit mer positivt. Det tycker vi är bra. Vi är medvetna om att alla spelare inte kan få kortet under en och samma fotbollsmatch. Därför är vår rekommendation att ledarna pratar ihop sig innan matchen påbörjas och ge tips till motståndarlagets ledare om en spelare som de kan ge kortet till om de nu själva inte hittar någon speciell som de gärna vill ge kortet till. Det kan exempelvis vara en spelare som ofta är schysst och lever upp till kriterierna. På det sättet kan du som ledare hjälpa till och öka spridningen av korten inom ditt egna lag och kanske även hos motståndarlaget.

 • 2016-12-06: Protkoll

  Fråga:

  När redovisas det som klubbades igenom på det senaste representantskapet på hemsidan? Vad gäller just motioner, regler samt seriesammansättningen?

  //: Nils

  Svar:

  Hej Nils!
  Protokollet från Representantskapet ligger nu uppe på hemsidan, läs mer här.

 • 2016-12-06: Spela till sig serieplatsen??

  Fråga:

  Kanske lite petig fråga men är det inte dax igen att införa fotboll som bygger på dom sportsliga framgångarna?

  Först AFC som nyttjar systemet genom att ta över andra klubbars plats högre upp. Ok dom spelade sig upp detta år.

  Och så har vi Djursholm som manövrerade ut Andrea Doria och nu IFK Stocksund som går från div 7 till div 3 genom att gå ihop/ ta över Juventus IF i Västerås.

  Allt detta och så pratar man om "fair play". Är det den typen av serier vi vill se i Sverige/ Stockholm där klubbar med en större kista tar över mindre klubbar?

  En fundering och fråga.

  Med vänlig hälsning, Jocke

  Svar:

  Hej Jocke!
  Vi har noterat dina synpunkter och tagit dem till oss.

 • 2016-11-24: Fotbollar

  Fråga:

  Hej,

  Vår förening spelar i div 5 och ska köpa material inför nästa år.

  Är de vissa märken på bollarna som är rekommenderade från förbundets sida? I så fall namn på märket och vart vi kan köpa bollarna ifrån.

  Tack på förhand

  //: Nimo

  Svar:

  Hej!
  Nej, vi har inget märke vi rekommenderar. Gå till valfri större sportaffär så kan de säkert hjälpa dig där.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 52 , Nästa