Frågor och svar

Sök bland frågor och svar

 • 2019-09-20: Rött kort

  Fråga:

  Vad händer om en domare gett fel spelare rött kort? Dessutom en grov.

  Svar:

  Skicka ett mejl till kansli@stff.se och skriv vilken match det gäller och vad som ni anser är rätt. Sen kontaktar vi domaren för att reda ut vilket som stämmer.

 • 2019-09-18: Utgå från serie

  Fråga:

  Hej !

  Vad händer när man utgått från en serie? Finns det konsekvenser förutom att man hamnar i lägsta serien? Betalar man straffavgift?

  Tacksam för svar.

  Namn: Bashir

  Svar:

  Innan serien betalar föreningen en garantiavgift på 1 000:-, den avgiften betalas inte tillbaka till lag som utgår.

 • 2019-09-16: Rött kort mall, vart finns den?

  Fråga:

  När en spelare visas ut, ej lindrigt, skall denne händelse "anmälas" till stff. Tänkte kolla vart mallen finns och ifall den går att maila istället för att skicka in via brev!

  Namn: Elis Sandklo

  Svar:

  Om anmälan gäller en 11 mot 11- eller 9 mot 9-match ska anmälan ske i fogis.

  Om det gäller en 5 mot 5- eller 7 mot 7-match hittar du rapporten på stff.se under rubriken Tävling & domare - domare - domarmaterial eller här till höger -> Rapport/anmälan av grov förseelse

  Rapporten går att mejla in.

 • 2019-09-13: Vad blev beslutet efter Rågsveds överfall?

  Fråga:

  Hej

  Varför kommer det inget beslut om Rågsved efter deras överfall på domare och spelare? Verkar ju inte ens vara någon avstängd spelare.

  Namn: Pirre

  Svar:

  Det finns ett beslut i Rågsvedsärendet, men eftersom föreningen har möjlighet att överklaga måste vi vänta att delge beslutet tills det datumet har passerat, vilket är den 20 september. Spelarnas avstängningar syns på vår hemsida idag fredag.

 • 2019-09-10: Kan man ha som policy att inte dela ut Grönt kort i 5-manna

  Fråga:

  Hej,

  Vi har nu mött två lag som inte vill dela ut grönt kort pga att deras klubb anser att barnen lägger fokus på fel saker då. De har alltså berättar om beslutet innan matchen. Tycker det är en tråkig inställning för våra killar blir ju drabbade för att motståndarna inte vill att man ska lägga fokus på att vara schysst på plan. Vilken även känns som en ganska osund inställning.. Är det okej att en förening har som policy att skippa att dela ut dessa kort?

  Mvh, Katarina

  Svar:

  Det finns inga krav på att dela ut Gröna Kort. Det finns således inga sanktioner kopplade till att inte dela ut Gröna Kort. Det bygger på frivillighet. Vi förstår och vet också att det finns förbättringspotential kring det Gröna Kortet. Samtidigt tycker vi att de positiva delarna detta Fair Play-projekt medfört överglänser problemen. Och vi tycker det är synd att det finns lag, om än få, som aktivt väljer att stå utanför detta.

  För mig är det svårt att förstå att man väljer att inte dela ut korten. När man tar det beslutet påverkar man motståndarnas arbete kring Fair Play och det gröna kortet. Jag skulle ha större förståelse för om man väljer att inte ta emot det gröna kortet för att man väljer att jobba med Fair Play på annat sätt.

  Att inte ta emot påverkar bara ens eget lag, att inte dela ut påverkar andra lag.

  Lite enkla tips om hur man kan välja att dela ut det gröna kortet:

  1. Ta kontakt med motståndarnas ledare innan match. Kolla vilken spelare dom tycker borde få det. På så sätt kan man styra så alla spelare i laget får ett varje år om det är så man vill ha det.
  2. Låt spelarna i laget välja. En del lag låter spelarna i laget snacka ihop sig i nån minut innan man tackar för matchen.Kul och uppskattat både för de spelare som får dela ut men kanske framför allt för den som får.
  3. Låt föräldrarna i ditt eget lag välja en motståndare varje match. Då finns en möjlighet att få prata Fair Play med föräldrar också.

  Som sagt var finns inga krav på att varken dela ut eller ta emot.

  Men att erbjuda sig att dela ut ett grönt kort efter matchen känns som Fair Play mot motståndarna, oavsett om man tar emot ett själv eller inte.

  Björn Eriksson, förbundschef

 • 2019-09-09: Bestraffningsärende tidsram

  Fråga:

  Vi har en spelare som för två matcher sedan fick rött kort direkt och fick ett bestraffningsärende, nu framgår det inte längre i fogis att han är avstängd och vi har inte fått något svar från svff. Betyder det att han får spela?

  Namn: Calle

  Svar:

  Det är svårt att svara på när vi inte vet vem spelaren är. Kontakta Michael Westerholm för att få ett korrekt svar.

 • 2019-09-03: Stockholms Cup

  Fråga:

  Kan man vara med på Stockholms cup som börjar i oktober, om man är nystartat och inte börjar seriespel före april 2019?

  Namn: Svennis

  Svar:

  Nej, tyvärr får man inte vara med då.

 • 2019-09-02: Löner

  Fråga:

  Kontrakt är obligatoriskt från och med division 1 men hur fungerar det med lönerna? Är det obligatoriskt att alla som spelar i division 1 och uppåt ska tjäna pengar för sin fotboll

  Namn: Jöran

  Svar:

  Följande står att läsa i representationsbestämmelser för 2019: Spelaravtal för professionell spelare i vilket spelaren inte garanteras en ersättning om minst 10 000 kr per kalenderår får inte registreras.

  Läs mer i representationsbestämmelser under rubriken 3 kap. – Särskilda bestämmelser om professionella spelare

 • 2019-09-02: Spela i två serier under samma dag?

  Fråga:

  Fråga: Hej!

  Efter att ha hört lite olika gällande detta undrar jag över följande;
  Får en spelare spela två matcher i två olika serier under en och samma dag? Frågan gäller först och främst spelare födda 2005 (stor 9 mot 9) men undrar även hur det är uppåt i åldrarna.

  Namn: Sofia Svensson

  Svar:

  En spelare får spela två matcher under samma dag.

 • 2019-09-02: 5 mot 5

  Fråga:

  Vid sidlinjespark i en 5 mot 5-match väljer spelaren att driva bollen och skjuta mot mål. Bollen går via målvakten in i mål. Är detta ett godkänt mål då annan spelare (alltså målvakten) faktiskt rört bollen?

  Namn: -

  Svar:

  Ja, det är ett godkänt mål.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 336 , Nästa