Frågor och svar

Sök bland frågor och svar

 • 2017-08-17: Avsparksfråga

  Fråga:

  Hej, om lag A gör mål i matchens slut och domaren blåser av matchen utan att Lag B fått slagit en avspark efter målet. Är då målet giltigt?

  //: Mange E

  Svar:

  Hej!
  Domaravdelningen svarar: Ja!

 • 2017-08-17: Blockera bollen genom att lägga sig på den

  Fråga:

  Vid en match nyligen lade sig den försvarande spelaren på bollen nästan på mållinjen, så att den var blockerad och satt fast. När forwarden försökte sparka loss bollen blåste domaren frispark för det försvarande laget. Jag hittar ingen regel om att "blockera" bollen, så vad är en korrekt bedömning av situationen?

  //: Magnus

  Svar:

  Hej!

  Domaravdelningen lämnar följande svar: beslutet/bedömningen som domaren har gjort i aktuell situation faller under regel 12 Otillåtet och olämpligt uppträdande i Spelregler för fotboll 2017.

 • 2017-07-05: Semester

  Fråga:

  Frågor och Svar samt Anslagstavlan gör uppehåll för semester och är åter i augusti.

 • 2017-07-05: Deltagande i cup under övergång

  Fråga:

  Hej!

  Jag undrar om en pojke U14 kan deltaga i Dana Cup i Danmark i juli om han nu byter klubb. Spelterminen är ju 1 juli till 31 oktober och man kan då inte spela i två klubbar i St Erikscupen, men gäller det även Dana Cup?

  Namn:

  Svar:

  Hej!
  Spelare (14 år och yngre) kan spela för en förening/speltermin. Spelterminerna är 1 mars-30 juni, 1 juli-31 oktober samt 1 november-28 februari. Reglerna gäller även andra turneringar/cuper och inte bara i S:t Eriks-Cupen. Om man väljer att delta i Dana Cup för en annan förening än sin ordinarie måste man göra en dispensövergångsanmälan för att ha möjlighet att gå tillbaka under samma speltermin, se Representationsbestämmelserna kap. 1, § 5 (text i ruta).

 • 2017-07-05: Sanktionera en cup

  Fråga:

  Hej, hur sanktionera man en cup? Och vad kostar det?

  //: Alle

  Svar:

  Hej!
  Vill din förening anordna en turnering måste ni söka tillstånd.
  Blanketten finns på den här sidan och även information om tillståndsperioder. Blankett nr 22 och 23.

 • 2017-06-28: Lag faktura

  Fråga:

  Hej (jag är 03a alltså p14), jag börja i ett lag i i mitten av maj och slutade i början av juni så nu säger dem att jag måste betala avgift och sånt jag har bara spelat 3 matcher. Är det inte orättvist jag måste betala 800kr för 3 och en halv vecka.

  //: Alex

  Svar:

  Hej Alex!
  Stockholms FF föreslår att du kontaktar föreningens kansli (om de har) eller styrelse och frågar hur du ska göra eftersom du bara har varit med så kort period.
  Har du kollat vad som står i föreningens stadgar och om de har någon policy gällande "provspel"?
  Föreningarna kan ibland skilja på medlemsavgifter och träningsavgifter osv.

 • 2017-06-27: Hur många medlemmar

  Fråga:

  Hur många medlemmar har Stockholms Fotbollsförbund?

  //: Susanne

  Svar:

  Hej Susanne!
  Det finns för närvarande 414 aktiva föreningar anslutna till Stockholms FF.

 • 2017-06-26: Ett år äldre spelare söka dispens ?

  Fråga:

  Hej

  Har en äldre spelare som börjat träna i laget för hon har kompisar som är med i laget.

  Hon är ett år äldre än övriga spelare och vi spelar i F12 9-manna medel i Sanktans serie. (hon är alltså 13 år) Behöver vi söka dispens för henne inför höstens matcher (hon har precis börjat träna nu och inte spelat någon match ännu).

  Vi har ingen annan som är äldre.

  //Micke

  Svar:

  Hej Micke!
  Du kan läsa allt om åldersdispenser i Representationsbestämmelserna kapitel 1 §14.

 • 2017-06-19: Felaktigt byte -påföljd

  Fråga:

  Hej,

  I helgen spelade vi en match i division 7 där vår förening cirka 10 minuter in i matchen gjorde ett felaktigt byte. Spelaren som skulle byta gick av planen i höjd med vår spelarbänk (alltså inte mittlinjen som sig bör). Spelaren som skulle bytas in gick också in höjd med spelarbänken. Dessutom tjuvade spelaren som skulle in 2-3 meter in på plan innan andra spelaren hann ut.

  Båda inblandade spelarna fick gult kort.

  1.Stämmer det att båda spelarna ska få gult kort för detta? Jag kan inte hitta regler som är tydliga med detta när det gäller serier som använder sig av flygande byten. Så som jag och andra domare tolkat denna situation tidigare så ska det endast vara den som beträder planen för tidigt som bör få en varning. Varför får avträdande spelaren gult kort, är det för att han inte går av vid mittlinjen eller för att han blir ofrivilligt medverkande till att laget har 12 spelare på planen?

  2. Om ett liknande scenario sker där spelarna byter med varandra vid bänken istället för mittlinjen men spelaren som ska in väntar ut spelaren som ska av, är det också ett tillräckligt allvarligt fel för att få gult kort?

  //: Joakim

  Svar:

  Hej!
  Svaret är JA på bägge dina frågor. Vare sig spelare lämnar eller kliver in på plan skall detta ske på rätt plats.

 • 2017-06-19: B-lag Damer

  Fråga:

  Hej!

  Jag läste igenom frågorna här och såg då att ni säger att B-lagen kommer räknas som nedflyttningslag redan inför denna säsong. Stämmer verkligen detta? Jag hörde något om att B-lag kan vinna division 3 och flyttas upp till division 2.

  Mvh

  //: Nyfiken

  Svar:

  Hej!

  Att vi tar bort B-lagen från våra seniorserier (div 3-5) på damsidan nästa säsong påverkar inte div 2 damer, då det är en regional serie.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 319 , Nästa