Frågor och svar

Sök bland frågor och svar

 • 2017-06-28: Lag faktura

  Fråga:

  Hej (jag är 03a alltså p14), jag börja i ett lag i i mitten av maj och slutade i början av juni så nu säger dem att jag måste betala avgift och sånt jag har bara spelat 3 matcher. Är det inte orättvist jag måste betala 800kr för 3 och en halv vecka.

  //: Alex

  Svar:

  Hej Alex!
  Stockholms FF föreslår att du kontaktar föreningens kansli (om de har) eller styrelse och frågar hur du ska göra eftersom du bara har varit med så kort period.
  Har du kollat vad som står i föreningens stadgar och om de har någon policy gällande "provspel"?
  Föreningarna kan ibland skilja på medlemsavgifter och träningsavgifter osv.

 • 2017-06-27: Hur många medlemmar

  Fråga:

  Hur många medlemmar har Stockholms Fotbollsförbund?

  //: Susanne

  Svar:

  Hej Susanne!
  Det finns för närvarande 414 aktiva föreningar anslutna till Stockholms FF.

 • 2017-06-26: Ett år äldre spelare söka dispens ?

  Fråga:

  Hej

  Har en äldre spelare som börjat träna i laget för hon har kompisar som är med i laget.

  Hon är ett år äldre än övriga spelare och vi spelar i F12 9-manna medel i Sanktans serie. (hon är alltså 13 år) Behöver vi söka dispens för henne inför höstens matcher (hon har precis börjat träna nu och inte spelat någon match ännu).

  Vi har ingen annan som är äldre.

  //Micke

  Svar:

  Hej Micke!
  Du kan läsa allt om åldersdispenser i Representationsbestämmelserna kapitel 1 §14.

 • 2017-06-19: Felaktigt byte -påföljd

  Fråga:

  Hej,

  I helgen spelade vi en match i division 7 där vår förening cirka 10 minuter in i matchen gjorde ett felaktigt byte. Spelaren som skulle byta gick av planen i höjd med vår spelarbänk (alltså inte mittlinjen som sig bör). Spelaren som skulle bytas in gick också in höjd med spelarbänken. Dessutom tjuvade spelaren som skulle in 2-3 meter in på plan innan andra spelaren hann ut.

  Båda inblandade spelarna fick gult kort.

  1.Stämmer det att båda spelarna ska få gult kort för detta? Jag kan inte hitta regler som är tydliga med detta när det gäller serier som använder sig av flygande byten. Så som jag och andra domare tolkat denna situation tidigare så ska det endast vara den som beträder planen för tidigt som bör få en varning. Varför får avträdande spelaren gult kort, är det för att han inte går av vid mittlinjen eller för att han blir ofrivilligt medverkande till att laget har 12 spelare på planen?

  2. Om ett liknande scenario sker där spelarna byter med varandra vid bänken istället för mittlinjen men spelaren som ska in väntar ut spelaren som ska av, är det också ett tillräckligt allvarligt fel för att få gult kort?

  //: Joakim

  Svar:

  Hej!
  Svaret är JA på bägge dina frågor. Vare sig spelare lämnar eller kliver in på plan skall detta ske på rätt plats.

 • 2017-06-19: B-lag Damer

  Fråga:

  Hej!

  Jag läste igenom frågorna här och såg då att ni säger att B-lagen kommer räknas som nedflyttningslag redan inför denna säsong. Stämmer verkligen detta? Jag hörde något om att B-lag kan vinna division 3 och flyttas upp till division 2.

  Mvh

  //: Nyfiken

  Svar:

  Hej!

  Att vi tar bort B-lagen från våra seniorserier (div 3-5) på damsidan nästa säsong påverkar inte div 2 damer, då det är en regional serie.

 • 2017-06-19: Hur anmäller man en domare?

  Fråga:

  Hej

  Jag undrar hur anmäller man en domare.?

  //: Förälder

  Svar:

  Hej!

  Man skickar in en skrivelse till förbundet, där händelsen beskrivs och vem som skall stå som anmälare.

 • 2017-06-15: Straffar/ frispark

  Fråga:

  Hej, det var längesen jag var domare för 7-manna osv men jag undrar när ska jag döma straff och frispark/indirekt frispark??

  //: Mvh Osäker domare

  Svar:

  Hej!

  Om du är osäker om detta bör du inte döma några matcher utan överlåt dessa till utbildade domare.

  Kontakta domaravdelningen om du är intresserad av att gå en kurs till vintern.

 • 2017-06-15: Hur ska jag som ledare hantera motståndarlag som medvetet bryter mot åldersregeln i Sanktan?

  Fråga:

  Det har kommit till min kännedom att en motståndarförening kommer att skicka ett P10-lag till matchen mot oss i P11-serien trots att föreningen i fråga har ett antal P11-lag samt ett antal P10-lag.

  Laget i fråga spelar regelbundet matcher i P11-serien.

  Regeln säger ju att minst 50 procent av spelarna ska vara i "rätt ålder". Hur ska jag som ledare ställa mig till detta när situationen uppstår?

  Jag VET att detta händer titt som tätt i Sanktan.

  //: / Ledare

  Svar:

  Hej!

  Det finns två alternativ. Er förening (ordförande/sportchef) kontaktar den andra föreningen och ställer frågan varför de inte följer de regler som gäller. Ni kan även skicka in en skrivelse till oss och anmäla föreningen, om ni vill att det skall upprättas ett tävlingsärende.

 • 2017-06-15: Distriktslag uttagning

  Fråga:

  Hej jag undrar om distriktslagens scouter tittar hur en man presterar på träningar eller utgår dem från hur man presterar på match, är scouter på alla matcher i distriktets högsta serie för åldersgruppen?

  //: Kevin Azizsson

  Svar:

  Hej!
  Våra Distriktsförbundskaptener bevakar i huvudsak matcher men det förekommer även att bevakning sker i samband med träning. Annars har vi en dialog med klubbarnas tränare och sportchefer hur spelaren presterar i träningsmiljö i sin klubb medan vi ser spelaren i matchmiljö plus i vår egen verksamhet vid utbildningsdagar.

 • 2017-06-15: Grov utvisning

  Fråga:

  Hej,

  Om en spelare för rött direkt (grov utvisning) och väntar in en dom om spelaren blir avstängd flera matcher, får spelaren spela kommande matcher medans han väntar på domen? Då menar jag om han inte spelar matchen efter den röda kortet och efter det fortfarande väntar in dom, får spelaren spela tills han har fått ett dom?

  //: ...

  Svar:

  Hej!

  Efter den automatiska avstängningen får man spela som vanligt tills beslut kommer från disciplinkommittén.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 318 , Nästa