Stureby SK – Sturpen 90 bast

Idag kör vi en "Laget bakom namnet – special". Stureby SK fyller i dag 90 år och kommer på lördag fira med ett stort 90-årskalas för alla aktiva, barn, ungdomar och föräldrar. Stureby SK är viktig för området och många väntas komma och fira 90-åringen.

När bildades föreningen?

16/5 1929

Varför bildades föreningen?

Gissningsvis för att spela fotboll i närområdet.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Grundarna bodde i Stureby och då blev det naturliga namnet Stureby SK

Geografisk hemmaort?

Stureby i Enskede

Vilket mål har föreningen med verksamheten?

Vi vill att alla i närområdet ska kunna spela fotboll och i vår klubb är alla välkomna. Vi har en härlig stämning och gemenskap där de flesta känner varandra. Allt arbete sker ideellt. Klubbkänslan är viktig och engagemanget ovärderligt.

Har föreningen eller har laget haft några kända profiler?

I dagens herrlag spelar Olof Guterstam, 2 A- landskamper för Sverige. Jan Majlard (känd sportjournalist från bl.a. SvD) har spelat i klubben. Sedan har någon av bröderna Leback, eller bägge varit verksamma, men det råder osäkerhet på vem och om de bara var tränare. Lars-Ove (Lillhinken) Holmberg (Bajenlirare på slutet av 60- och början av 70-talet).

Föreningens största framgång?

På seniorsidan har herrlaget spelat i gamla div. 3, vilket idag motsvarar div 1.

Sturebys herrlag i mitten på 90-talet.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Förra året spelade damerna en seriematch i division 5 (spelar numera i div 4) på hemmaplan vid klubbhuset och då gjorde föreningen en happening av det hela. Det kom drygt 300 personer och det var en fantastisk stämning med t o m bengaler! Alla i Stureby gick man ur huse för att heja fram damerna till seger och picknicka vid planen då det bjöds på hamburgare. Härlig klubbkänsla!

Finns det något mer att berätta om föreningen?

Att vi idag förutom ungdomsverksamheten, även har dam-, herr- och veteranlag. Tidigare fanns även bandy-, bowling-, bordtennis-, innebandy-, landhockey-, schack- och ishockeysektioner inom klubben.

Vi tackar Sturebys SK:s ordförande Anders Jutterström för svaren! Vi passar även på att säga grattis på 90-årsdagen och önskar föreningens lag lycka till under säsongen samt missa inte firandet på Stureby BP på lördag kl. 12-15.

Följ lagets representationslag under säsongen: Dam 4 B och H 6 E

Här hittar du övriga lag som har presenterats!