Nacka United FF – Laget som är en kaxig nykomling

Nacka United FF är en ny förening genom att Nacka FC och Jarlabergs IF slog ihop sina påsar på ungdomssidan. Jarlabergs IF:s div. 6-lag hängde på och bär numera också det förenade namnet. Läs mer om laget med höga mål under rubriken "Laget bakom namnet".

När bildades laget?

Laget bildades 2019 och är fortfarande inne i slutspurten för att få till de sista namnen till truppen inför säsongsstart 2019.

Varför bildades laget?

Laget bildades tack vare ett samarbete mellan Nacka FC och Jarlabergs IF på ungdomssidan. Då både U15 och U16 blev Nacka United FF istället för Jarlabergs IF/Nacka FC så var det lika bra att seniorlaget hakade på.

Vi gör detta för att bygga något bra för Nackafotbollen och redan nu finns det massvis med fina Nackaprofiler i laget som under 2019 tar upp oss till divison 5.

Hur bildades laget?

Laget flyttades över av klubbchef Adrian Rex från Jarlabergs IF till Nacka FC till en början för att sedan gå över till en samarbetsklubb.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Vi är från Nacka och nu gör vi något tillsammans, därav United. Klubben fanns registrerad sen tidigare, men nu har vi väckt den till liv igen efter att ha varit inaktiv i några år. Klubbmärket kom till väldigt snabbt av sportchef Victor Nelén som är en fena på photoshop m.m.

Geografisk hemmaort?

Nacka centrum. Vi spelar hemmamatcher på vackra Nacka IP.

Vilket mål har laget med verksamheten?

A-lagsverksamheten vill vi ska vara en riktigt bra utbildningsplattform för våra äldre unga. Vi ska dock inte ljuga att vi vill upp i divisionerna och när vi vunnit division 6 i år, så kommer vi vinna div. 5 nästa år.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Vad sägs om Modaser Zekria som tidigare spelat på hög nivå i svensk fotboll och även representerat Afghanistans landslag i fotboll, men även svenska landslaget i futsal. Vi får inte heller glömma hans bröder Mosadiq och Manzoor. Adrian Rex känd som Årets Nackabo 2017 finns också med i truppen och varför inte nämna gamle Hammarby IF-målvakten (som stod mot PSG när Zlatan var på besök) - Kevin Angleborn.

Lagets största framgång?

Då vi endast spelat en del träningsmatcher så har vi inte hunnit visa vad vi går för.
Dock körde vi över Hephata (större delen av dövlandslaget) med 8-2 för några veckor sedan, så det får väl ses som en liten merit ;)

Mest minnesvärda match eller händelse?

Kan väl vara när Kristian Lindroos sprang så snabbt på vår fys-träning, så en av fallskärmarna gick sönder.

Finns det något mer att berätta om laget?

Laget drivs av två riktigt ambitiösa och sköna tränare där Håkan Lundgren och Mirre Amiri klingar fint i öronen. Vi är ett spelförande lag som kommer dominera alla matcher i H 6 D under året och även kommer kunna ta sig långt i Stockholm Cup där en Svenska Cupen-plats står på spel. Kvalité finns i laget och vi är inte rädda för att vara lite kaxiga ;)

Vi tackar Adrian Rex för svaren! Vi passar även på att önska laget lycka till under säsongen! Den första matchen vanns övertygande med 6-0. Ikväll fredag den 26 april är det dags för den andra matchen och derby mot Sickla IF.

Följ lagets säsong i serien H 6 D

Här hittar du övriga lag som har presenterats!