IFK Lidingö BK – B-laget som blev ett A-lag

Spelarna i IFK Lidingö BK spelade först i IFK Lidingö FK:s reservlag. När seriesystemet gjordes om blev motståndet för lätt och istället startades en egen klubb med spel i ordinarie seriesystem.

När bildades laget?

Laget bildades 2015.

Varför bildades laget?

IFK Lidingö FK hade ett mycket bra reservlag som spelade i de högre reservlagsserierna innan systemet ändrades. På den tiden var FK i div. 4 och att möta reservlagen för div 4-5 klubbar var för enkelt för de befintliga reservlaget, så då gick laget in i seriesystemet för herrlag.

Hur bildades laget?

Sportkommittén i IFK Lidingö FK beslutade att bilda en ny seniorförening för att ge ungdomarna större möjlighet till seniorspel. I IFK Lidingö FK så finns det nästan 50 stycken 19-åringar varje år som efter Sanktan behöver någonstans att spela.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Klubbmärket är samma som IFK Lidingö FK. Namnet blev till efter att Styrelsen bestämt att det skulle vara likt IFK Lidingö FK, därav BK.

Geografisk hemmaort?

Lidingö, oftast spelar laget på Lidingövallen.

Vilket mål har laget med verksamheten?

Målet var först att funka som ett lag för de som var i gamla reservlaget. Men 2017 så ändrades fokus lite och målet är nu att ta sig upp i div. 4-5 för att kunna erbjuda spel på bra nivå för ungdomarna i IFK Lidingö FK när de spelat klart juniorfotbollen även om de inte platsar i A-laget (FK).

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Marcus Karlsson som vunnit SM-guld med DIF, då som lagkapten, har spelat 3-4 matcher med laget. I övrigt har vi profiler men inte som är kända av allmänheten.

Lagets största framgång?

Det måste vara förra året då vi vann div. 7 genom att vinna samtliga 18 matcher och ha +99 i målskillnad.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Det måste vara mot Tudor Arms förra året när vi säkrade seriesegern med 3 omgångar kvar genom att vända underläge 3-2 till seger med 3-4 på bortaplan och med en man utvisad.

Finns det något mer att berätta om laget?

Att vi detta året spelar i rosa tröjor i en kampanj mot cancer "matchen mot cancer". Det är vi stolta över att vara delaktiga i!

Vi tackar Magnus Pålsson för svaren! Vi passar även på att gratulerar laget till seriesegern!

Kolla in lagets säsong i serien H 6 C

Här hittar du övriga lag som har presenterats!