BK Borsten – Laget med bäst hejaramsor

Säsongens sista lag som presenteras under rubriken "Laget bakom namnet" är BK Borsten. Läs om laget som har funnits sedan 1985 och har en hängiven supporterskara med en uppsjö av fyndiga hejaramsor.

När bildades laget?

1985

Varför bildades laget?

Vi var några som spelade i Polisen, men det blev så långt att åka när vi skulle upp i A-laget, så vi startade ett eget lag.

Hur bildades laget?

Vi brukade spela innebandy på onsdagar, så vi hade ett möte och utsåg en styrelse. Fotbollen startades i Korpen och efter något år började vi spela i Stockholms FF:s seriesystem.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Vi hade en omröstning och man fick inte rösta på sitt eget förslag. Då föreningen startades av ett par gnagare, djurgårdare och bajare är det nog vuxendryck som är tanken med föreningsnamnet.

Klubbmärket var det en supporter som ritade på Zinkens krog efter en match. Han hade tyska S:t Pauli som en mall i huvudet när han ritade märket.

Geografisk hemma ort?

Södermalm

Vilket mål har laget med verksamheten?

Att ha så kul som möjligt. Vi har lovat varandra att vi ska kunna skratta och skämta i omklädningsrummet även efter en förlust.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Vi har haft många spelarprofiler från olika yrken i laget genom åren, men den mest namnkunnige är Lasse Eriksson. Den före detta landslagsmålvakten Lasse Eriksson lovade stå en match och han höll sitt löfte. Matchen var mot BK Träsket och vi vann med 2-1. Efter matchen höll den gamle Bajen keepern även ett fantastiskt tal i omklädningsrummet. Det året, 2009, gick vi obesegrade genom sjuan. Så Lasse har inte bara ett allsvenskt guld med Hammarby, utan även en guldmedalj för en serieseger i sjuan på sitt cv.

En känd profil är Totte Hammarström som var med och grundade laget. Han missar knappt några matcher trots att han slutade spela för över 18 år sedan.

Lagets största framgång?

Att vi fortfarande håller på. Och våra seriesegrar såklart!

Mest minnesvärda match eller händelse?

Vi firar varje seger som det var en finalvinst.

Vi har arrangerat bussresor till bland annat bortamatcher mot IS Gökarna på 80-talet och även ut till Gustavsberg.

Finns det något mer att berätta om laget?

Att det fortfarande är lika svårt få någon att ta tvätten. Sen har vi en fantastisk stöttning av våra supportrar. En hängiven skara BK Borsten-fans håller låda på matcherna. Här kommer ett axplock av hejaramsor:

Amsterdam, Rotterdam, Zinkensdamm

Morgan Bendz, Eskil Bendz, Mercedes Benz, brrrrrr

Tröjan den sitter tajt,
men han gör en cykelspark.
Anders Molin, Anders Molin

Ingen jul utan gran.
Matte Matte Matte Grahn

Många av de övriga ramsorna måste man uppleva på plats för att förstå innebörden och ironin. Bajen fans ordförande rankade supportrarna som topp 5 i Sverige enligt en artikel i Aftonbladet 2001.

Aftonbladet har skrivit om klubben fler gånger.

Vi tackar ordförande Anders Svensson för svaren!

Kolla in hur nära laget var att vinna H 7 E!

Här hittar du övriga lag som har presenterats!