Värmdö IF – Laget som startades via Facebook och hemsidan

Värmdö IF hade varit utan damlag under ett par år och när föreningen 2016 bestämde sig för att starta upp på nytt, tog man hjälp av Facebook, hemsidan och den berömda djungeltrumman.När bildades laget?

Värmdö IF har tidigare haft damlag, men efter ett par år utan damlag så bestämde sig föreningen för att nu var det dags igen. Information om att ett lag skulle startas upp spreds på Facebook, via föreningens webbsida och via djungeltrumman. Intresset var stort och i december 2016 hölls de första träningarna.

Varför bildades laget?

Laget bildades för att föreningen ville ha ett representationslag även på damsidan. Men också för att seniora spelare skulle ha ett lag att spela i samt för att de yngre tjejer i föreningen att ha som målbild och förebild.

Hur bildades laget?

Laget bildades av gäng fotbollsspelare i varierande ålder (01-68) och med varierande fotbollskunskaper. Några hade spelat fram till bara något år innan och några hade inte spelat på 15 år. Snabbt fick fler och fler information om att det fanns ett damlag och fler anslöt sig. Ett tag var vi så många som drygt 40 spelare. Idag spelar många av de mer seniora spelarna som drog igång laget i reservlagsserien.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Laget fick sitt namn genom den förening som vi spelar i, Värmdö IF. Värmdö IF bildades den 4 mars 1948 på Näsets Café i Hemmesta och är i dag den största idrottsföreningen på Värmdö med över 2 200 medlemmar. Föreningen bedriver verksamhet inom fotboll, innebandy, friidrott och handboll.

Geografisk hemmaort?

Hemmesta på Värmdö.

Vilket mål har laget med verksamheten?

Målet på kortare sikt är att ta oss upp till division 3 och väl där vara ett stabilt division 3 lag.

På lång sikt vill vi vara ett lag de yngre spelarna i klubben kan växa in i och utvecklas i. Vi vill kunna bibehålla spelare som annars kanske gått till andra klubbar eller slutat med fotboll.

Idag har 17 av 25 spelare Värmdö IF som moderklubb och ytterligare tre har någon av de andra klubbarna i kommunen som moderklubb, klubbar i Nacka är moderklubb till ytterligare två spelare och de resterande tre kommer från klubbar utanför Stockholm. Att fortsätta behålla laget med största delen egna produkter är även det ett mål för verksamheten.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Vet inte...

Lagets största framgång?

Sedan nystarten säsongen 2017 var den största framgången att slå ut Lidingö (div 2) från Victoria Cup. Matchen slutar 4-1 där ett av våra mål görs på handikapp straff innan matchstart.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Återigen så väcker matchen mot Lidingö stora minnen hos laget, en fantastiskt härlig match att spela där energin och viljan var på topp.

Ett annat starkt minne vi har som lag är när vi fick beskedet att vi gått upp till division 4.

Finns det något mer att berätta om laget?

Laget har en väldigt stor spridning på åldrar, 73-02 vilket ger en väldigt härlig dynamik i gruppen både på och utanför planen.

Vi tackar Nadia Björklund och Martihn Sjöstedt för svarentext! Vi passar även på att önska laget lycka till i höstspurten av serien!

Följ lagets säsong i serien Dam 4 B

Här hittar du övriga lag som har presenterats!