GIH FF – Laget som förenar studenter

GIH FF står för Gymnastik och idrottshögskolans Fotbollsförening, men laget heter egentligen Idrottshögskolans FF eftersom laget inte fick heta en förkortning. På klubbmärket står det GIH IF, vilket är skolan idrottskår som laget samarbetar med. Man kan helt enkelet säga att kärt barn har många namn.

När bildades laget?

GIH FF bildades i november 2016 i idrottshallen på Gymnastik- & Idrottshögskolan.

Varför bildades laget?

Syfte var att föra samman studenter på GIH som delar intresset för fotboll. I GIH FF spelar studenter från i princip alla utbildningar på skolan och den sociala tillhörigheten har ökat för alla i och runtomkring laget. Det finns även många duktiga fotbollsspelare på skolan som av olika anledningar valt att sluta med fotboll och att se hur långt vi kan gå tillsammans är en intressant resa.

Hur bildades laget?

Dåvarande förstaårseleven på lärarprogrammet, Thomas Bahnson, annonserade på skolan om en träff för alla som var intresserade av att ingå i ett fotbollslag på GIH. På träffen deltog uppemot 20 studenter och vi var igång från första dag.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

GIH FF står för "Gymnastik och idrottshögskolans Fotbollsförening". I papperna heter vi egentligen Idrottshögskolans FF då man inte får heta en förkortning, och på klubbmärket står det GIH IF för vi samarbetar med skolans idrottskår med det namnet. Väldigt oklart men kärt barn har många namn. Kalla oss för GIH så kommer du en bra bit!

Geografisk hemmaort?

Östermalm och Kungsholmen. Vår adress är Lidingövägen, vi tränar på Östermalms IP men spelar våra hemmamatcher på Stora Essinge IP.

Vilket mål har laget med verksamheten?

GEMENSKAP och GLÄDJE till fotbollen.

Sportsligt vill vi avancera så högt upp i seriesystemet som möjligt.

Lagets största framgång?

Vi har spelat en säsong tillsammans och slutade på 3:e plats och det får räknas som den största bedriften.

Mest minnesvärda match eller händelse?

En galen match blev det när vi mötte Tudor Arms FC på Stora Essinge IP den 2 september 2017. Tudor Arms tog ledningen med 3-0 efter 27 minuters spel. Vi hämtade upp och gick om till 4-3 ledning i 48:e minuten! Sedan åkte vi på en kontroversiell straff i 55:e minuten till 4-4 för att i slutskedet av matchen släppa in ett sista mål till en 4-5-förlust.

Finns det något mer att berätta om laget?

Ni hittar oss på restaurangen "Rosa Drömmar" efter våra hemmamatcher!​

Vi tackar Thomas Bahnson för svaren och önskar laget lycka till i serien!

Följ lagets säsong i serien Herrar 7 E

Här hittar du övriga lag som har presenterats!