Karlbergs BK – Kungsholmslaget på väg upp

Karlbergs BK:s damlag hade legat i träda ett par år när laget gjorde en nystart till säsongen 2017. Efter 13 segrar på 14 matcher var seriesegern klar. Årets säsong har startat i samma vinnarspår.

När bildades laget?

Karlbergs BK damlag omstartades i februari 2017.

Varför bildades laget?

Karlbergs BK är en ständigt växande förening i ett expansivt område (Kungsholmen), med ett herrlag i division 2 och flicklag i varje årskull upp till F15. Det är självklart att KB ska ha ett representationslag på damsidan som är ett föredöme och som inspirerar de yngre i föreningen.

Hur bildades laget?

Thomas Bahnson, sportchef dam, fick ansvaret att sätta ihop ett slagkraftigt lag. Arbetet startades i slutet på 2016 och pågick hela vintern. Via kontakter lockades ett tiotal tjejer till provträningarna i S:t Erikshallen och för varje vecka kom det fler och fler tjejer. Lagom till första seriematchen hade ett 20-tal spelare skrivit på "kontraktet".

Hur fick laget sitt namn?

1912 bildades klubben på Karlbergsvägen 74 och därmed heter klubben Karlbergs Bollklubb.

Geografisk hemmaort?

Kungsholmen

Vilket mål har laget med verksamheten?

Damlaget ska vara ett föredöme och inspiration för klubbens yngre spelare samt vara en naturlig trappa för de juniorspelare som är mogna för nästa steg i sin utveckling. Målsättningen är också att inom 10 år spela i division 1 och vara Kungsholmens ledande förening på både dam- och flicksidan.

Lagets största framgång?

Under dessa första 14 månader har laget vunnit division 5C med 13 vinster av 14 möjliga, blivit korade till Korpen Innefotbollmästare samt tagit sig ända till kvartsfinal i Victoria Cup.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Måste vara 30-0 vinsten på Östermalms IP mot AK Stockholmsatleterna den 11 juni 2017. Ett smått otroligt resultat som kommer stanna kvar i minnet en lång tid framöver.

Finns det något mer att berätta om laget?

Laget är ambitiöst, målsättningen är tydlig både kortsiktigt och långsiktig samt leds av ett högutbildat tränarteam. Klubben drivs även professionellt med tre heltidsanställda i spetsen. Är du en ambitiös spelare som finner vår förening och vår resa intressant är vi mer än gärna öppna för ett samtal.

Vi tackar Thomas Bahnson för svaren och önskar laget lycka till!

Följ lagets säsong i serien Damer 4 A

Här hittar du övriga lag som har presenterats!