Jarlabergs IF – Laget som inte spelar tjongfotboll

I artikelserien "Laget bakom namnet" presenterar vi Jarlabergs IF, ett seriöst lag som inte sparkar långbollar och har en tidigare allsvensk skyttekung i truppen.

När bildades laget?

Laget startades hösten 2013.

Varför & hur bildades laget?

Det startades p.g.a att en del av spelarna från tidigare ungdomslag i Järla IF samt Jarlabergs IF kände att vi ville ha en rolig, men seriös miljö där vi kunde spela vår typ av fotboll istället för att harva i ett div. 4-5-lag som spelade typisk tjongfotboll.

Det grundades av Adrian Rex med hjälp av Lars-Gunnar Dahlgren.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Föreningen startades redan 1995 då Jarlaberg bebyggdes och blev ett bostadsområde.

Klubbmärket "designades" i en gårdslokal i Jarlaberg men färgen gul vet vi inte varför det blev.

Geografisk hemmaort?

Jarlaberg, Nacka Centrum & Nacka IP.

Vilket mål har laget med verksamheten?

Målet är att vi ska kunna ha ett bra seniorlag där våra yngre förmågor kan komma in och fortsätta utvecklas i och få sin första dos seniorspel i.

Även som ett alternativ för att fortsätta spela fotboll ifall man verkligen inte vill "satsa".

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Ganska Nackakänd blev klubbchef Adrian Rex när han år 2017 tog emot "Årets Nackabo" men utöver det så är det 2 namn som slår högre än de andra.

För det första har vi Kevin Angleborn - Den nackafödde målvakten som startade sitt fotbollsspelande i Jarlabergs IF som knatte tillsammans med många andra i laget. Kevin tog sig hela vägen upp till Hammarbys A-lag och stod flertal matcher för de grönvita, t.ex. en halvlek mot Paris Saint-Germain när de var på besök i Stockholm på tele2-arena, med Zlatan på plan.

För det andra har vi den gamla allsvenska skyttekungen, Jones Kusi-Asare som tillhör truppen och som under förra året spelade 1 match och gjorde 2 mål. En stor transferbomb som fick all media i hela sverige att gå varma. Aftonbladet, Expressen, mitt i Stockholm, mitt i Nacka, NVP, många poddar och mycket och många fler.

Lagets största framgång?

Hittills får det bli seriesegern i div.7 som vi tog hem efter att ha avgjort serien borta mot Fisksätra i sista omgången.

I annat fall får det bli när vi slog ut ärkerivalerna Järla IF (div. 4) ur Stockholm Cup efter en straffläggning.

Ett Järla som 2 år tidigare hade "kastat ut" de flesta av de spelare från sitt A-lag som nu stod i de gula tröjorna.

Många i vårt fina Jarlaberg var även involverade i det Järla-lag som tog sig till juniorallsvenskan för cirka 7-8 år sedan.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Får bli överkörningen av Sickla IF hemma på Nacka IP när vi vann med 7-1 i ett riktigt hett derby med över 250 åskådare.

Eller den makalösa vändningen hemma mot Henkan där vi låg under med 4-1 i halvlek och vände till 5-4!

Finns det något mer att berätta om laget?

Ett riktigt skönt gäng där en del känner varandra sen första gången vi sågs på en fotbollsplan (knattespel i Jarlabergs IF år 1999/2000).

Tränare är nytillsatte Trollhättan-kändisen Amar Barakovic som när han var 15 år spelade fotboll i Manchester City och drömde om proffskontrakt. Tyvärr satte två korsbandsskador stopp för en förutspådd lysande fotbollskarriär.

Nu är han tillbaka på fotbollsplanen, men som coach för det #GULABERGET!

#gulaberget
#jarlabergsif
#forzajb

Vi tackar Adrian Rex som svarat på frågorna med glimten i ögat.

Följ lagets säsong i H 6 D