BK Gamla Karlbergare – Kanske laget med högst medelålder

Laget Gamla Karlbergare är inte helt överraskande ett lag som till stor del består av spelare som tidigare har spelat för Karlbergs BK. Klubbnamnet Gamla ger en hint om åldern på lirarna – är det månne laget med högst medelålder i vårt seriesystem?

När bildades laget?

2009

Varför bildades laget?

Laget bildades för att ta hand om spelare som spelat i Karlbergs BK. När laget bildades hade KB gått upp några divisioner genom seriespelet från div 5 till div 2, då bildades detta lag för att de som hade varit med på resan skulle få chansen att spela tillsammans igen. Vi är fortfarande ett gäng i laget som spelat ihop sedan början av 2000-talet. Idag har klyftan mellan Karlbergs BK och Gamla Karlbergare blivit för stor, så nya spelare kommer genom kompisars kompisar.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Ganska logiskt, vi la till gamla före Karlberg för att det var gamla spelare som spelat i Karlberg. Vi har samma klubbmärke som Karlberg fast det står 2009 i klubbmärket istället.

Geografisk hemmaort?

Vasastan/Stadshagen

Vilket mål har laget med verksamheten?

Vårat mål är att ha kul, kunna träffas och lira lite fotboll tillsammans.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

  • Brune Tavell med nära 100 allsvenska matcher (Malmö FF och Kalmar FF)
  • Rikard Hager – en riktigt legend inom Stockholmsfotbollen med 33 säsonger i Tyresö FF, Karlbergs BK och i Gamla Karlbergare, nu går han för att göra två säsonger till. Då uppnår han 35 a-lagssäsonger (23 år i Karlbergs organisation) samma år han fyller 50 år.
  • Kalle Karlsson – Fotbollsexpert på Aftonbladet

Lagets största framgång?

När vi vann div. 7 första året 2010.

Mest minnesvärda match eller händelse?

2017 mot Jarlabergs IF. Vi låg under med 1-5 i 60:e minuten och vi fick vår målvakt utvisad, men vi vände matchen och vann med 6-5.

Finns det något mer att berätta om laget?

Tror utan att veta, att vi är ett av Stockholmsfotbollens äldsta lag när det gäller åldern i laget (kanske till och med Sveriges?). Vi har väldigt få spelare som är under 30 och ett gäng som är över 50. Förra årets äldsta trupp till en match hade vi en snittålder på 37,2.

Vi tackar Andreas Fält för svaren och önskar laget lycka till!

Följ lagets säsong i serien Herrar 6 D