Det finns närmare 190 lag i de lägre divisionerna och många lag har man aldrig har hört talas om eller kanske bara sett namnet på. Vi på Stockholms Fotbollförbund känner att vi skulle veta mer om dessa lag och vi tror att många fler är intresserade av vilket lag det är som döljer sig bakom namnet på laget. Här presenterar vi de mindre kända lagen i div. 4-5 damer och div. 6-7 herrar.

Karlbergs BK – Kungsholmslaget på väg upp

Karlbergs BK:s damlag hade legat i träda ett par år när laget gjorde en nystart till säsongen 2017. Efter 13 segrar på 14 matcher var seriesegern klar. Årets säsong har startat i samma vinnarspår.

SuS IF – Trevliga, intelligenta, fast lata

Här är laget som hellre pratar om senaste reporäntan än senaste målen i Champions League. I Stockholms universitets Studenters lag här det spelat nationalekonomer, professorer, doktorer, men även en landslagschef. Läs om SuS IF under rubriken "Laget bakom namnet"!

Bondegatans Bajare FF – SvFF stoppade namnet

Bondegatans Bajare FF ville egentligen heta Bara Bajare FF, men Svenska FF stoppade namnet. I RF:s originalstadgar finns en punkt som heter "Allas rätt att vara med", förbundet menade att i och med ursprungsnamnet exkluderade föreningen personer från medverkan.

BK Gamla Karlbergare – Kanske laget med högst medelålder

Laget Gamla Karlbergare är inte helt överraskande ett lag som till stor del består av spelare som tidigare har spelat för Karlbergs BK. Klubbnamnet Gamla ger en hint om åldern på lirarna – är det månne laget med högst medelålder i vårt seriesystem?

BK Yardies – Kompisgänget från Sollentuna med ett stänk av Jamaica

Nu startar vi artikelserien "Laget bakom namnet". Först ut är kompisgänget från Sollentuna som ville lira fotboll tillsammans. Hur många visste att Yardie är person med jamaicanskt ursprung? Om man söker på ordet hittar man att det även är ett brottssyndikat med ursprung från Jamaica!

Visa alla nyheter