Det finns närmare 190 lag i de lägre divisionerna och många lag har man aldrig har hört talas om eller kanske bara sett namnet på. Vi på Stockholms Fotbollförbund känner att vi skulle veta mer om dessa lag och vi tror att många fler är intresserade av vilket lag det är som döljer sig bakom namnet på laget. Här presenterar vi de mindre kända lagen i div. 4-5 damer och div. 6-7 herrar.

Idrottsgatans BK – laget som tränade i en ”kaninbur”

Om ett par dagar är det dags för seniorlagen att börja spela matcher efter den uppskjutna vårsäsongen på grund av coronapandemin. Det firar vi med att presentera Idrottsgatans BK under rubriken "Laget bakom namnet". Läs om klubben som grundades på puben Dick Turpin, inledningsvis tränade i en "kaninbur" och om matchen som går under namnet "miraklet i Rinkeby".

IFK Viksjö – laget med 90 procent egna produkter

IFK Viksjö är ju en av distriktets större klubbar, men hur väl känner vi egentligen till föreningen och dess herrlag? I vår artikelserie "Laget bakom namnet" kan du läsa om klubben med ett flertal spelare med IFK Viksjö som moderklubb och vars herrlag i år satsar hemvävt.

Ursvik IK – 90-åringen med distriktets nyaste klubbhus

Idag fyller Ursvik IK 90 år! Det firar vi genom att publicera en "Laget bakom namnet"-special. Läs om föreningen som från början inte hanterade några bollar utan höll på med bland annat "allmän idrott". Lagom till 90-årsfirandet har föreningen precis invigt sitt nya klubbhus.

FC of Hässelby – laget där vänskaps-band knyts

I väntan på att seriespelet för seniorlagen ska starta sätter vi igång artikelserien "Laget bakom namnet". Först ut den här säsongen är 10-års jubilerande FC of Hässelby. När laget tog sitt namn planerade man för spel i de internationella cuperna, eller? Läs mer om laget från västra Stockholm där vänskapen är det viktigaste i verksamheten.

Tullinge BK – laget som både är seriösa och har kul

Under rubriken "Laget bakom namnet" hittar vi idag Tullinge BK. Laget var ursprungligen ett korplag med det punk-klingande namnet Tumult. Men spelarna ville hellre spela i en "riktig" serie och Pappas Pojkar FF bildades. Laget utvecklades sedermera till en hel förening med upp till 30 lag, senior- flick- och pojklag. En av anledningarna till att laget bytte namn var att flickorna skulle känna sig mer välkomna i klubben.

Reymersholms IK - en pigg 120-åring

Denna fredag är det dags för "Laget bakom namnet"-special. Reymersholms IK är en av våra äldsta klubbar och fyller 120 år den 1 september. Även fast åldern är hög är föreningen ung och pigg. Födelsedagsbarnet som har ett av Stockholms sex lag som har spelat i herrallsvenskan har över 50 lag i seriespel och sprudlar av energi.

Sol Union FF – nybildade laget som vill bygga ett team

Sol Union FF är ett av distriktets senast nytillkomna lag. Lagets bildades 2018 och började seriespelet till innevarande säsong. Inledningen gick lite trögt, men vid vårsäsongens sista match kom lagets första seger. Ett mål i Ali Sharifi och hans kompisars väg att bygga ett team var uppnått.

Enebybergs IF – Gärderud höjde publiksiffrorna

I veckans "Laget bakom namnet" hälsar vi på hos Enebybergs IF. Läs om de lilaskrudade laget som spelade matcher på "Getbetet" och höjde åskådarantalet tack vare löparen Anders Gärderud.

Essinge IK – Hundraåringen från Stockholms närmsta öar

Idag är det dags för ett "Laget bakom namnet" special. Essinge IK fyller 100 år den 8 juni och det vill vi inte ska gå obemärkt förbi. Läs om föreningens mångfasetterade historia med ett otal grenar på programmet och en rad karismatiska ledare.

Solberga BK – 12-åringar bildade laget

Året var 1967, Solberga IF hade lagt ner sin verksamhet, men grabbarna ville ha ett lag att spela i. Då kom tre 12- och 13-åriga pojkar på att de skulle bilda en egen förening, och Solberga BK uppstod.

Stureby SK – Sturpen 90 bast

Idag kör vi en "Laget bakom namnet – special". Stureby SK fyller i dag 90 år och kommer på lördag fira med ett stort 90-årskalas för alla aktiva, barn, ungdomar och föräldrar. Stureby SK är viktig för området och många väntas komma och fira 90-åringen.

Boo FK – Laget med framtiden för sig

Boo FF vill leva upp till devisen "Så många som möjligt, så länge som möjligt" och startade ytterligare ett seniorlag som fick namnet Boo FK. Laget består till större delen av det tidigare juniorlaget födda 1999, men även några äldre förmågor finns med i truppen.

FC Björnligan – Inget Kalle Anka-lag

FC Björnligan är ett av de så kallade "kompis-lagen" som har funnits längst i Stockholmsfotbollen. Klubben bildades 1973 och hade brassen Falcão på gaffeln under en "silly-season". Läs mer laget som höll på att få namnet Kycklingarna!

Nacka United FF – Laget som är en kaxig nykomling

Nacka United FF är en ny förening genom att Nacka FC och Jarlabergs IF slog ihop sina påsar på ungdomssidan. Jarlabergs IF:s div. 6-lag hängde på och bär numera också det förenade namnet. Läs mer om laget med höga mål under rubriken "Laget bakom namnet".

IFK Vaxholm – 99-åringen som vill upp

Idag presenterar vi IFK Vaxholm som dagen till ära fyller 99 år. Vi har tidigare bara presenterat lag från våra två lägsta serier, men idag gör vi ett undantag och det snart hundraåriga skärgårdslaget får berätta sin historia.

Tudor Arms FC – Publaget som väntar på Sheringhams debut

Seniorserierna i de lägre divisionerna har smugit igång så smått och nu sätter vi även igång vår presentation av lagen i dessa serier under rubriken "Laget bakom namnet". Först ut är Tudor Arms FC som har fått sitt namn efter den engelska puben på Östermalm.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter