Det finns närmare 190 lag i de lägre divisionerna och många lag har man aldrig har hört talas om eller kanske bara sett namnet på. Vi på Stockholms Fotbollförbund känner att vi skulle veta mer om dessa lag och vi tror att många fler är intresserade av vilket lag det är som döljer sig bakom namnet på laget. Här presenterar vi de mindre kända lagen i div. 4-5 damer och div. 6-7 herrar.

Tullinge BK – laget som både är seriösa och har kul

Under rubriken "Laget bakom namnet" hittar vi idag Tullinge BK. Laget var ursprungligen ett korplag med det punk-klingande namnet Tumult. Men spelarna ville hellre spela i en "riktig" serie och Pappas Pojkar FF bildades. Laget utvecklades sedermera till en hel förening med upp till 30 lag, senior- flick- och pojklag. En av anledningarna till att laget bytte namn var att flickorna skulle känna sig mer välkomna i klubben.

Reymersholms IK - en pigg 120-åring

Denna fredag är det dags för "Laget bakom namnet"-special. Reymersholms IK är en av våra äldsta klubbar och fyller 120 år den 1 september. Även fast åldern är hög är föreningen ung och pigg. Födelsedagsbarnet som har ett av Stockholms sex lag som har spelat i herrallsvenskan har över 50 lag i seriespel och sprudlar av energi.

Sol Union FF – nybildade laget som vill bygga ett team

Sol Union FF är ett av distriktets senast nytillkomna lag. Lagets bildades 2018 och började seriespelet till innevarande säsong. Inledningen gick lite trögt, men vid vårsäsongens sista match kom lagets första seger. Ett mål i Ali Sharifi och hans kompisars väg att bygga ett team var uppnått.

Enebybergs IF – Gärderud höjde publiksiffrorna

I veckans "Laget bakom namnet" hälsar vi på hos Enebybergs IF. Läs om de lilaskrudade laget som spelade matcher på "Getbetet" och höjde åskådarantalet tack vare löparen Anders Gärderud.

Essinge IK – Hundraåringen från Stockholms närmsta öar

Idag är det dags för ett "Laget bakom namnet" special. Essinge IK fyller 100 år den 8 juni och det vill vi inte ska gå obemärkt förbi. Läs om föreningens mångfasetterade historia med ett otal grenar på programmet och en rad karismatiska ledare.

Solberga BK – 12-åringar bildade laget

Året var 1967, Solberga IF hade lagt ner sin verksamhet, men grabbarna ville ha ett lag att spela i. Då kom tre 12- och 13-åriga pojkar på att de skulle bilda en egen förening, och Solberga BK uppstod.

Stureby SK – Sturpen 90 bast

Idag kör vi en "Laget bakom namnet – special". Stureby SK fyller i dag 90 år och kommer på lördag fira med ett stort 90-årskalas för alla aktiva, barn, ungdomar och föräldrar. Stureby SK är viktig för området och många väntas komma och fira 90-åringen.

Boo FK – Laget med framtiden för sig

Boo FF vill leva upp till devisen "Så många som möjligt, så länge som möjligt" och startade ytterligare ett seniorlag som fick namnet Boo FK. Laget består till större delen av det tidigare juniorlaget födda 1999, men även några äldre förmågor finns med i truppen.

FC Björnligan – Inget Kalle Anka-lag

FC Björnligan är ett av de så kallade "kompis-lagen" som har funnits längst i Stockholmsfotbollen. Klubben bildades 1973 och hade brassen Falcão på gaffeln under en "silly-season". Läs mer laget som höll på att få namnet Kycklingarna!

Nacka United FF – Laget som är en kaxig nykomling

Nacka United FF är en ny förening genom att Nacka FC och Jarlabergs IF slog ihop sina påsar på ungdomssidan. Jarlabergs IF:s div. 6-lag hängde på och bär numera också det förenade namnet. Läs mer om laget med höga mål under rubriken "Laget bakom namnet".

Tudor Arms FC – Publaget som väntar på Sheringhams debut

Seniorserierna i de lägre divisionerna har smugit igång så smått och nu sätter vi även igång vår presentation av lagen i dessa serier under rubriken "Laget bakom namnet". Först ut är Tudor Arms FC som har fått sitt namn efter den engelska puben på Östermalm.

BK Borsten – Laget med bäst hejaramsor

Säsongens sista lag som presenteras under rubriken "Laget bakom namnet" är BK Borsten. Läs om laget som har funnits sedan 1985 och har en hängiven supporterskara med en uppsjö av fyndiga hejaramsor.

Nacka Juniors – Fotbollslaget som blev ett futsallag

Nacka Juniors 2018Nacka Juniors FF skulle göra som Dalkurd och vandra genom seriesystemet upp i allsvenskan. Då kom futsal in i leken. Fotbollslaget lades ner och det blev en helhjärtad satsning på den nya inomhussporten. En satsning som i år resulterade i semifinalplats i SM-slutspelet.

IFK Lidingö BK – B-laget som blev ett A-lag

Spelarna i IFK Lidingö BK spelade först i IFK Lidingö FK:s reservlag. När seriesystemet gjordes om blev motståndet för lätt och istället startades en egen klubb med spel i ordinarie seriesystem.

Åkeshovs IoFK – Lennart Johanssons gamla klubb

Den tidigare UEFA-ordföranden Lennart Johansson har spelat i Åkeshovs IoFK och är även hedersordförande i föreningen. Lennart som även hedersordförande i Svenska FF har skrivit en text om sin egen uppväxt i Åkeshov.

IF Lokomotiv Blackeberg – Laget som tränas av en "Diktator"

IF Lokomotiv Blackeberg har tuffat på i Stockholmsserierna sedan 1997 och spelar för närvarande i sexan. Läs om laget som höll på att få ett helt annat namn, har sitt ursprung i Blackebergs gymnasium, var på väg att bli uteslutna första säsongen och tränas av en "Diktator".

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter