Bilda förening

Nyregistrering av förening/ klubb

För att få spela fotboll i serien så måste en förening vara bildad

Det första man gör är att...

Gå in på Ansökningsblankett i menyn till vänster. Där finns information och länk vidare till Svenska Fotbollförbundet, följ instruktionerna på SvFF:s hemsida.

Ex: Föreningen som skall bildas vill heta Solna IK. På inträdesansökan skriver man således: Solna Idrottsklubb (IK), exakt samma namn skall stå skrivet i stadgarna.

När föreningen är bildad, godkänd och anmäld till seriespel måste samtliga spelare 15 år och äldre licensieras.

Licensiering och försäkring

Ett lag får innehålla obegränsat antal spelare. Spelare kan representera ex. både ungdomslag och A-lag under samma säsong utan att det påverkar premien. För spelare som inte är registrerad/licensierad hos Folksam gäller inte lagförsäkringen.

Individuell registrering

Varje spelare och ledare ska registreras på FOGIS. Spelare kan när som helst under året registreras.

FÖRSÄKRINGENS OMFATTNING

Varje spelare är försäkrad i Folksam genom lagförsäkringen som är obligatorisk. Anmälan om skada ska göras till Folksam tel. 0771-950 950 eller på Folksams hemsida.

När försäkringen gäller

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som in­träffar under deltagande i av Svenska Fotbollförbundet, dess distriktsförbund eller förening anordnad match, organiserad träning i fotboll eller fotbollsskola, samt under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Här hittar du försäkringsvillkoren.

Lagförsäkring

I licensen ingår en olycksfallsförsäkring i Folksam som ger ett grundskydd vid skada. Försäkrade är de spelare som ingår i ett lag, för vilket lagförsäkringsavgift är betald till respektive distriktsförbund, och som dessutom anmälts som licenstagare till Folksam. För att lagförsäkringen ska gälla måste spelaren vara licensierad hos Folksam samt vara medlem i den förening han/hon representerar.

Spelare som innehar giltig licens har därigenom ett försäkringsskydd vid skada i samband med fotboll oavsett i vilket sammanhang skadan inträffar.