Organiserad träning

Stockholms Fotbollförbund följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer där de fortsatt rekommenderar framförallt utomhusträning, vilket även Svenska Fotbollförbundet gör i sina riktlinjer (PDF-dokument). Smittskydd Stockholm har uppmanat kommunerna i regionen att stänga ner all organiserad träning till den 24 januari, vilket gäller för fotbollen i distriktet. Vi har fått information om att restriktionerna kontinuerligt ses över och att datumet kan ändras.

TÄVLING OCH TRÄNING

Futsalserier – Spelare födda 2004 och tidigare
Samtliga serier för spelare födda 2004 och tidigare ställs in. Inga serier genomförs.

Futsalserier – spelare födda 2005 och senare
Samtliga serier för spelare födda 2005 och senare ställs in. Inga serier genomförs.

Futsal – damer div. 1 och herrar div. 2
Ställs in då SvFF har beslutat att det inte blir någon upp- och nedflyttning denna säsong.

Futsal-SM för 17-åringar
SM i futsal för spelare födda 2004 och senare är inställt säsongen 2020/21.

Victoria Cup och Stockholm Cup
Samtliga matcher har redan skjutits fram till år 2021 och därmed spelas inga fler cupmatcher under 2020. Det är upp till lagen själva att hitta nya speldatum. Så länge restriktionerna finns, genomförs inga matcher i dessa cuper.

OBS!
Alla 32-delsfinaler i både Victoria och Stockholm Cup spelas med divisionstillhörigheten för säsongen 2020, även fast att matcherna kommer spelas år 2021.

Junior-DM Final - Flickor
Finalen i Junior-DM för flickor spelas under 2021.

OBS!
Spelare födda år 2001 får delta i finalen då den tillhör 2020 års-tävling.

Föreningsdrivna cuper
Fram till och med den 31 januari får inga cuper, vare sig i futsal eller i fotboll, sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform. Om man ansöker om sanktion för en cup som genomförs efter den 31 januari - kan det gå att få, men sanktionen dras in om inte restriktionerna hävs eller förändras.

Träningsmatcher - spelare födda 2004 och tidigare
INGA matcher ska spelas, oavsett anledning.

Träningsmatcher - spelare födda 2005 och senare
Träningsmatcher är tillåtna. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Publik är inte tillåten. Se RF:s rekommendationer..

Serier i SvFF:s regi
Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet, till exempel i Ligacupen. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras av SvFF.

Träningar utomhus – alla spelare
Träningar får genomföras förutsatt att kommunens regler godkänner detta. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer. Observera att respektive kommun kan tillämpa egna regler.

Träningar inomhus – alla spelare
Träningar bör ej genomföras.

Provträningar
Provträningar får genomföras förutsatt att kommunens regler godkänner detta. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Frimånad
Inga ändringar i frimånaden (15/11-15/12) görs enligt Svenska Fotbollförbundet.

DISTRIKTSLAG OCH ÖPPEN VERKSAMHET

StFF ställer in alla distriktslags- och målvaktssamlingar samt den öppna verksamheten till och med den 24 januari.

SvFF har tagit beslut om att ställa in Distriktsungdomsturneringen för spelare födda 2004. Eventuellt arrangeras någon form av matcher/cup senare under året för denna årskull.

UTBILDNING

Tränarutbildningar
Ttränarutbildning C, B och Målvakt C är inställda fram till den 31 januari. Det gäller både utbildningar som planerades att äga rum i StFF:s lokaler samt föreningsdrivna utbildningar.

Under januari-februari kommer vi att erbjuda spelformsutbildningar digitalt.

Domarutbildningar
2021 års domarutbildningar genomförs med start den 28 januari. Vi återkommer inom kort med mer info om hur dessa ska genomföras; digitalt, fysiskt eller både och. Detta gäller grundkurser, fortsättningskurser, AD-kurser, kurser i StFF:s lokaler och föreningsdrivna kurser.

Övriga utbildningar
Övrigt kursutbud från StFF kommer att påverkas. En del kurser ställs in och andra hålls digitalt. Information om varje enskilt kurstillfälle kommuniceras till berörda deltagare och föreningar. .

BESLUT

Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

I Folkhälsomyndighetens föreskrift anges att de allmänna råden gäller t.o.m. den 30 juni 2021, men myndigheten kommer att löpande utvärdera situationen och besluta om ändring så snart det är motiverat.

Observera att respektive kommun kan tillämpa egna regler.