StFF önskar God Jul och Gott Nytt År – stängt för besök

Under kommande helger kommer Stockholms FF ha begränsade öppettider och service. Kansliet kommer att vara stängt för besök den 21/12-6/1, men det går att nå oss per mejl eller telefon. Dock kan det vara medarbetare som är jullediga.

Distriktschefen Andrea Möllerberg passar samtidigt på att skicka en julhälsning till alla i Stockholmsfotbollen.

Vi närmar oss jul med stormsteg, åtminstone i kalendern, det känns inte lika nära om man tittar ut genom fönstret. Väldigt grått. Jag hoppas verkligen att vi får lite snö till juldagarna som kan lysa upp våra mörka dagar och nätter samt skapa lite julstämning. Vi inom Stockholmsfotbollen förtjänar en riktigt lugn och fridfull jul med våra familjer efter ett år fyllt av prövningar.

Andrea Möllerberg, distriktschef.När jag skulle skriva denna julhälsning tittade jag tillbaka på vad jag skrev i sommarhälsningen för cirka ett halvår sedan. Ord som stolthet, krafter, engagemang, uppoffring, fantastiska är det som jag ser tillbaka på och minns.

Jag är så oerhört stolt över vårt gemensamma ansvarstagande att genomföra matcher och träningar för att minimera smittspridning. Den respekt och förståelse ni föreningar har visat mellan varandra har varit genuin. Den lojalitet ni har visat till oss på Stockholms Fotbollförbund så vi med stolthet och trygghet kunnat fortsätta bedriva vår verksamhet och fullfölja vårt uppdrag, att skapa möjlighet att spela fotboll i Stockholm. Tack!

Jag är nästan ännu mer stolt över mina medarbetare….näe förresten inte nästan utanjag är ännu mer stolt över mina medarbetare och min styrelse. Styrelsen med Lars Ekholmer i spetsen som gett mig och oss på kansliet det djupaste förtroende och litat till fullo på de förslag som vi föreslagit i dessa tider som ingen av oss någonsin har varit med om tidigare. Att som ansvarig känna att man har en stark styrelse som stöttat en i beslut, det skapar en trygg verksamhet och man vågar stå upp, vara rak och tydlig. Tack Lars för ditt och övriga styrelsens förtroende!

Sist men allra viktigast, mina fantastiska medarbetare! Vissa stunder detta år har några av er sett mer döda än levande ut. Ni har tampats med er egen oro, vårt uppdrag, andras oro ute i Stockholmsfotbollen som hört av sig och samtidigt ska ni jobba 100 procent också. När jag snart stänger 2020 och tittar på vad vi åstadkommit är det helt otroliga saker som vi hunnit med utöver att hantera den pandemi som har styrt mycket av vår verksamhet och fortfarande gör. Innan pandemin tog över vårt samhälle i början av mars hann vi med att utbilda nästan 3 000 domare, lika många tränare, genomföra fortbildningar, nya serier som "Stockholmsserien Herr", tränarsymposium, skapa ett kvinnligt tränarnätverk och vi gjorde ett enormt uppmärksammat CSR-projekt runt matchmiljö för ungdomsdomare där alla ungdomar som dömer i S:t Eriks-Cupen fick en uppsättning domarkläder med budskapet "Tillsammans för en tryggare matchmiljö".

När sen pandemin lamslog Sverige mer eller mindre fortsatte vi att bygga ut våra kvinnliga nätverk med ett styrelsenätverk för kvinnliga ledamöter, vi startade projekt för att få in fler kvinnliga tränare på knattenivå, vi corona-anpassade våra utbildningar och fortsatte utbilda tusentals tränare, vi drev projekt och planerade framåt, bland annat Stockholmsserien Dam beslutades, vi införde digitala utbildningar och föreläsningar både själva samt med vår starka partner RF-SISU Stockholm där Tillsammans 2021 var en höjdpunkt. Vi levererade på topp i våra distriktslag, vi skapade lokala ungdomsmentorskapsprogram med intresserade föreningar och så mycket mer. Jag kan fortsätta i evigheter känns det som.

Tack till er alla! Ni kan inte förstå hur glad jag är att ha er som medarbetare och extra glad under ett år av prövning som detta. Tack igen!

Jag ser med stor tillförsikt fram emot 2021 och allt vi kommer att göra. Vi har en gedigen aktivitetslista för alla våra strategier men det vi kommer att lägga mest fokus på är vår strategi "Bättre matchmiljö" som vi valt att prioritera 2021. Vi har en fantastisk verksamhet med också utmaningar. Med vår storlek speglar vi samhället och jag är övertygad att om vi alla arbetar för att ge våra spelare och domare en trygg miljö att verka i kommer detta ge effekt!

Medarbetare, styrelse och andra förtroendevalda, ledare, tränare, spelare, domare, föräldrar, samarbetspartners ni har alla med er insats och er ork att hålla ut under detta tuffa år gjort att jag älskar att gå till jobbet.

Stort tack till er alla och jag önskar er en mycket fridfull jul!