Uppdaterade riktlinjer fr o m 14 december

Uppdaterad 14/12. I fredags publicerade SvFF nya riktlinjer. Dessa uppdaterades igen efter att och vad det innebär för distriktsfotbollen utreds i detta nu och besked om eventuella förändringar för seriespel i futsal meddelas under vecka 51.

Fr.o.m. den 14 december 2020 gäller nya nationella föreskrifter och allmänna råd beslutade av Folkhälsomyndigheten. Dessa ersätter tidigare lokalt gällande allmänna råd. För idrotten finns allmänna råd riktade till såväl enskilda (personligt ansvar) som verksamheter. Stockholms Fotbollförbund följer FHM:s rekommendationer samt SvFF:s riktlinjer (PDF-dokument) och tydliggör vad som gäller specifikt för Stockholmsfotbollen.

TÄVLING OCH TRÄNING

Futsalserier – Spelare födda 2004 och tidigare
Samtliga serier för spelare födda 2004 och tidigare ställs in. Inga serier genomförs. Undantaget är damer div.1 och herrar div.2, se nedan.

Futsalserier – spelare födda 2005 och senare
Matcherna spelas enligt schema från och med 1/1 2021. StFF tar inte ut WO-avgifter. Publik är inte tillåtet på matcher.

Futsal – damer div. 1 och herrar div. 2
Vi återkommer med besked om hur dessa serier ska avgöras. Om inte restriktionerna ändras inom kort kommer även detta kval ställas in, men här vill vi avvakta innan vi tar ett definitivt beslut.

Futsal-SM för 17-åringar
SM i futsal för spelare födda 2004 och senare är inställt säsongen 2020/21.

Victoria Cup och Stockholm Cup
Samtliga matcher har redan skjutits fram till år 2021 och därmed spelas inga fler cupmatcher under 2020. Det är upp till lagen själva att hitta nya speldatum. Möjlig spelperiod är 2021-01-01–2021-02-28. Vi avvaktar med beslut. Så länge restriktionerna finns, genomförs inga matcher i dessa cuper.

OBS!
Alla 32-delsfinaler i både Victoria och Stockholm Cup spelas med divisionstillhörigheten för säsongen 2020, även fast att matcherna kommer spelas år 2021.

Junior-DM Final - Flickor
Finalen i Junior-DM för flickor spelas under 2021.

OBS!
Spelare födda år 2001 får delta i finalen då den tillhör 2020 års-tävling.

Föreningsdrivna cuper
Fram till och med den 31 januari får inga cuper, vare sig i futsal eller i fotboll, sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform. Om man ansöker om sanktion för en cup som genomförs efter den 31 januari - kan det gå att få, men sanktionen dras in om inte restriktionerna hävs eller förändras.

Träningsmatcher - spelare födda 2004 och tidigare
INGA matcher ska spelas, oavsett anledning.

Träningsmatcher - spelare födda 2005 och senare
Träningsmatcher är tillåtna. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Publik är inte tillåten. Se RF:s rekommendationer..

Serier i SvFF:s regi
Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet, till exempel i Ligacupen. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras från SvFF.

Träningar utomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Träningar inomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så säkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Provträningar
Provträningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Frimånad
Inga ändringar i frimånaden (15/11-15/12) görs enligt Svenska Fotbollförbundet.

DISTRIKTSLAG OCH ÖPPEN VERKSAMHET

StFF ställer in alla distriktslags- och målvaktssamlingar samt den öppna verksamheten till och med den 31 december.

UTBILDNING

Den 16-17 januari startar planerade utbildningar och genomförs på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

BESLUT

Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

I Folkhälsomyndighetens föreskrift anges att de allmänna råden gäller t.o.m. den 30 juni 2021, men myndigheten kommer att löpande utvärdera situationen och besluta om ändring så snart det det är motiverat.

Observera att respetive kommun kan komma att tillämpa egna regler.