Förlängning av skärpta råd

Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden för bland annat Region Stockholm, från och med idag fram till den 13 december. Dessa innebär att man ska avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar, matcher och tävlingar, men att barn födda 2005 och senare får genomföra träningar. Stockholms Fotbollförbund följer FHM:s rekommendationer och har uppdaterat listan med aktiviteter som berörs, vi ställer bl a in resterande del av årets futsalmatcher och inga träningsmatcher och provträningar får genomföras.

TÄVLING OCH TRÄNING

Futsalserier
Alla matcher i seriespelet i futsal ställs in till och med den 31 december. Matcherna kommer inte att spelas ikapp. Detta dels på grund av att spelschemat redan är komprimerat, men även för att det är svårt att få tag på halltider. Undantaget är damer div. 1 och herrar div. 2, se nedan.

Futsal – damer div. 1 och herrar div. 2
Vi återkommer med besked om hur dessa serier ska avgöras. Vi för nu diskussioner med Svenska Fotbollförbundet.

Futsal-SM för 17-åringar
SM i futsal för spelare födda 2004 och senare är inställt säsongen 2020/21.

Victoria Cup och Stockholm Cup
Samtliga matcher har redan skjutits fram till år 2021 och därmed spelas inga fler cupmatcher under 2020. Det är upp till lagen själva att hitta nya speldatum. Möjlig spelperiod är 2021-01-01–2021-02-28.

OBS!
Alla 32-delsfinaler i både Victoria och Stockholm Cup spelas med divisionstillhörigheten för säsongen 2020, även fast att matcherna kommer spelas år 2021.

Junior-DM Final - Flickor
Finalen i Junior-DM för flickor kommer att spelas under 2021.

OBS!
Spelare födda år 2001 kommer att få delta i finalen då finalen tillhör 2020 års-tävling.

Föreningsdrivna Cuper
Fram till och med den 31 december kommer inga cuper, vare sig i futsal eller i fotboll, att få sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform. Om man ansöker om sanktion för en cup som genomförs efter den 31 december - kan det gå att få, men sanktionen dras in om restriktionerna förlängs.

Träningsmatcher
INGA matcher ska spelas. Oavsett ålder, kön eller anledning.

Serier i SvFF:s regi
Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet, till exempel nationella ungdomsserier, högre divisioner i futsal, futsal-SM för 17-åringar. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras från SvFF.

Träningar
Endast spelare födda 2005 och senare får genomföra träningar.

Provträningar
Det är vår starka rekommendation att provträningar inte ska genomföras utan att spelare födda 2005 och senare, fortsatt tränar i sin närmiljö.
Frimånad
Vi inväntar besked från Svenska Fotbollförbundet om frimånaden förlängs eller inte. Läs vad som gäller tillsvidare.

DISTRIKTSLAG OCH ÖPPEN VERKSAMHET

StFF ställer in alla distriktslags- och målvaktssamlingar samt den öppna verksamheten till och med den 31 december. Lagträningar för spelare födda 2005 och senare är visserligen tillåtna, men dessa sker i närmiljö. Distriktslagssamlingar och den öppna verksamheten innebär att spelare samlas från olika delar av Stockholm vilket inte är att föredra.

UTBILDNING

När det gäller föreningsarrangerade utbildningar har StFF kontakt med berörda föreningar. De inplanerade förbundsarrangerade utbildningarna ställs in och alla berörda blir kontaktade av StFF.

BESLUT

Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

Svenska Fotbollförbundets uppdaterade riktlinjer finns att läsa här.