Följ råden – inga provträningar för någon och ingen träning för +15-årslag

Fotboll är ett lagarbete, samma sak är matchen mot coronapandemin. Ibland funkar det att dribbla som sista spelare, men det är inget som funkar i längden. Som tränare ger man råd och rekommendationer till sina spelare för att laget ska spela bra och varje spelare ska ta sitt ansvar. Lyssnar inte spelarna på tränaren förlorar laget. Folkhälsomyndigheten (FHM) är vår coach som ger råd och restriktioner för att vi ska ta hem kampen mot Covid-19 med så få förluster som möjligt.

NU MÅSTE ALLA (hela laget) TA SITT ANSVAR! Folk dör och blir allvarligt sjuka för att alla inte hjälps åt.

Du som inte följer FHM:s råd och restriktioner tänker att det inte är någon lag utan just "bara" råd och rekommendationer. Men anledningen till att det inte skapas lagar är att det tar tid och direktiven som ges kan ses som lagar.

Om vi ska kunna återgå till det normala och förhoppningsvis ha en fotbollssäsong med publik, fullständiga serier och chansen att kunna fira en seger utan restriktioner är det dags att alla hjälps åt och följer det som vår tränare (FHM) tycker att vi ska göra.

Om vi följer dessa två allmänna råd (lagar) kommer vi att ta ledningen i kampen mot coronaviruset:

  • INGEN verksamhet för de som är födda tidigare än 2005
  • INGA provträningar med spelare från andra föreningar oavsett ålder. Spelare ska inte träffa nya personer i nya miljöer.

De två råden kan kännas tuffa att följa när det under våren gick att genomföra coronasäkrade utomhusträningar. I många andra länder är restriktionerna betydligt hårdare och vi vill alla att FHM inte ska behöva skärpa råden ytterligare för att vinna matchen mot Covid-19.

Det kan kännas fel att en 15-åring född i januari ska få träna, men att en spelare som är född en månad tidigare inte ska få träna. Men kan vi under den närmsta framtiden strunta i frustrationen och istället se framåt. Stockholmsfotbollen behöver samlas för att visa lojalitet och följa tränarens råd för att vinna matchen mot den tuffa motståndaren Covid-19.

PS. Fuskare förlorar alltid i längden. DS.