Strax kickar Futsal-säsongen igång

I år är det hela 460 lag i spel, en ökning med över 160 sen förra säsongen. Det betyder att pusslet med halltider har varit ännu svårare att lägga. En del lag har inte sin "hemmahallen" exakt geografisk där den borde vara och matchstarten kan ligga sent på kvällen. En nyhet är att lagen kommer att kunna betala domarna digitalt. Tänk på att corona-direktiven även gäller i futsal.

I vissa kommuner har vi för första gången inte kunnat ta emot alla lag som vill spela på grund av brist på halltider. Vi jobbar för att både hallar och tider ska bli bättre kommande säsonger.

Ett antal matcher i Stockholms kommun saknar fortfarande datum, tid och hall vilket kommer att kompletteras snarast möjligt, separat kallelse skickas till berörda ledare/förening och berörda funktionärer.

Några viktiga punkter att tänka på för de deltagande lagen är:

  • Alla spelare måste inneha en giltig futsallicens/registrering (gäller ej F/P2010-2008). Se till att ordna detta i god tid
  • Respektive lag ska senast 15 minuter före avspark överlämna spelarförteckningen till domaren (gäller ej F/P2010-2008).
  • Hemmalaget ansvarar för att det finns matchbollar. Futsalboll ska användas
  • Hemmalaget betalar domarkostnaderna i samband med varje match. Det kommer att finnas möjlighet att använda digital domarersättning i futsalserierna.LÄS MER!
  • Arrangerande förening ska tillhandahålla funktionär för tidtagning/matchhändelser (gäller ej F/P2010-2008).
  • Spelarförteckningarna från Fogis används som matchprotokoll (gäller ej F/P2010-2008).
  • Matchändringar tillåts endast om det föreligger synnerliga skäl
  • Tänk på de restriktioner för covid-19 som finns! Sätt gärna upp bifogad affisch på flera ställen i hallen ni ska spela i. Affisch "Tänk på.." A3-format Affisch "Tänk på.." A4-format Läs även vad Svenska FF skriver om corona och futsal
  • För förtydlligande av seriebeteckninga är suffixet-1 alltid lättserie och -3 och -4 alltid medel. Seriebeteckning -2 kan vara antingen lätt eller medel beroende på hur många serier/åldersklass det finns i åldersklassen.

Tävlingsföreskrifter och regler – klicka här.

Med anledning av att fotboll- och futsalsäsongerna går in i varandra kan det vara svårt att hitta spelscheman, resultat och tabeller på hemsidan.

För att se fullständiga spelscheman på vår hemsida måste du se till att det står 2021 vid "Välj säsong".
Klicka här så hittar du matcherna i futsalserierna

Vid eventuella frågor kontaktar du Michael Westerholm, e-post eller Helena Rydh Norin, e-post