Medaljer till segrarna i seniorserierna

Nu när alla seniorserier är färdigspelade tänkte vi påminna om att det finns 20 medaljer till alla seriesegrare i damer div. 3-5 och herrar div. 4-7. Medaljerna finns att hämta på StFF:s kansli, Västra vägen 5 A i Solna. Extramedaljer kostar 20 kr/st.

I S:t Eriks-Cupen kommer det inte att delas ut några medaljer i år på grund av ofullständiga tabeller.

Anledningen tilll att det inte kommer att delas ut några medljer i S:t Eriks-Cupen beror på att tabellerna i många serier haltar. Lagen har inte spelat lika antal matcher på grund av corona-pandemin.

Säsongen 2020 kommer gå till säsongen som en av de märkligaste i fotbollslivet. Något mindre märklig när det gäller ungdomsserierna, men även där har säsongen varit speciell.

Antalet W.O-matcher har fyrdubblats, antal utdragna lag har varit många, flyttade och inställda matcher har slagit rekord. De första omgångarna ställdes in utan att vi hade möjlighet att spela ikapp dom. En klar majoritet av serierna kommer ha haltande sluttabeller. I en del av dessa serier kan man anse att serieledaren skulle vunnit oavsett, men i andra serier kan man inte det. Och att man leder kan bero på vilket lag man inte fått möta, även om antalet spelade matcher är lika många.

Alternativet till att inte dela ut medaljer alls var att dela ut till vissa seriesegrare, men inte till alla eftersom det i många serier inte går att avgöra vilka som är seriesegrare. Vi valde att inte dela ut medaljer alls, med stöd av att S:t Eriks-Cupen huvudsakligen handlar om utveckling, utbildning och glädje mer än tabeller och resultat. Och med tanke på hur läget såg ut i april/maj så är vi glada, nöjda och stolta över att vi har kunnat genomföra årets S:t Eriks-Cup över huvud taget.

Vi har en förståelse för besvikelsen över att inte få ut medaljer för era seriesegrar. Det tar inte bort prestationen ert lag gjort under säsongen.

Vid eventuella frågor kontakta Björn Eriksson.