Tilldelning av SDF-platser i Ligacupen och P16

Svenska FF har meddelat hur många platser de olika distrikten har blivit tilldelade i Ligacupen och P16 nationell. Platsfördelningen till P17 och P19 kan inte ges förrän pågående tävling är avslutad.

De 30 föreningar som genomgått Svensk Elitfotbolls (SEF) certifieringsprocess och som vid 2019-års utvärdering erhållit högst poäng garanteras en plats i tävlingen. För att kunna tilldelas plats på detta sätt ska föreningens representationslag (herr) inför säsongen 2020 ha kvalificerat sig för spel i som lägst div. 1. Föreningarna är behöriga att delta i de seriegrupper som avser Götaland, Svealand och Gestrikland.

Utöver detta tilldelas varje Specialdistriktsförbund (SDF) en plats till P16-serierna. Resterande platser i tävlingen har fördelats mellan SDF baserat på distriktens antal 11 mot 11-lag vad det avser herr- och pojklag (i förekommande fall 9 mot 9-lag från 13 år) per den 31 maj 2020.

Antal platser per SDF i P16 2021 (avser Götaland, Svealand och Gestrikland)

 • 1 plats till: Blekinge, Bohuslän, Dalarna, Dalsland, Gestrikland, Gotland, Halland, Södermanland, Uppland, Värmland, Västmanland, Örebro Län och Östergötland.
 • 2 platser till: Göteborg och Västergötland.
 • 3 platser till: Småland.
 • 4 platser till: Skåne.
 • 6 platser till: Stockholm.

Turordningslista (vid vakanser och kompletterande tilldelning): Skåne, Västergötland, Uppland, Östergötland, Halland, Göteborg, Småland, Värmland, Södermanland, Stockholm, Örebro, Dalarna, Västmanland, Blekinge, Gestrikland, Bohuslän, Dalsland, Gotland.

Tilldelningen av platser till Ligacupen

Av Svensk Elitfotboll (SEF) certifierad Tipselitakademi som vid 2019-års utvärdering erhållit minst en stjärna, ska tilldelas en plats i tävlingen. Dessa lag hittar du här. Eventuella återstående platser i tävlingen fördelas mellan SDF utifrån turordning för SDF baserad på distriktens antal 11 mot 11-lag vad avser herr- och pojklag (i förekommande fall niomannalag från 13 år) per den 31 maj 2020. SDF beslutar vilket lag som ska tilldelas platsen i Ligacupen.

P19

Antal platser per SDF i P19 Ligacupen 2020-2021 (avser Götaland, Svealand och Gestrikland)

 • 1 plats till: Göteborg, Västergötland
 • 2 platser till: Smålands FF
 • 3 platser till: Skåne
 • 4 platser till: Stockholm

Turordningslista (vid vakanser och kompletterande tilldelning): Stockholm, Västergötland, Uppland, Skåne, Östergötland, Halland, Göteborg, Småland, Värmland, Södermanland, Örebro, Dalarna, Västmanland, Blekinge, Gestrikland, Bohuslän, Dalsland, Gotland.

P17

Antal platser per SDF i P17 Ligacupen 2020-2021 (avser Götaland, Svealand och Gestrikland):

 • 1 plats till: Stockholm

Turordningslista (vid vakanser och kompletterande tilldelning)Skåne, Stockholm, Småland, Västergötland, Göteborg, Uppland, Östergötland, Halland, Värmland, Södermanland, Örebro, Dalarna, Västmanland, Blekinge, Gestrikland, Bohuslän, Dalsland, Gotland

P16

Antal platser per SDF i P16 Ligacupen 2020-2021 (avser Götaland, Svealand och Gestrikland):

 • 1 plats till: Småland, Västergötland
 • 2 platser till: Skåne
 • 3 platser till: Stockholm

Turordningslista (vid vakanser och kompletterande tilldelning): Göteborg, Stockholm, Skåne, Småland, Uppland, Östergötland, Halland, Västergötland, Värmland, Södermanland, Örebro, Dalarna, Västmanland, Blekinge, Gestrikland, Bohuslän, Dalsland, Gotland

Läs hela dokumentet för tilldelning av SDF-platser till P16 Nationell och Läs hela dokumentet för tilldelning av SDF-platser till Ligacupen

Stockholms FF:s fördelningsnyckel

Stockholms FF:s tävlingsutvecklingskommitté har beslutat att tilldelning av platser till Ligacupen sker utifrån nedan fördelningsnyckel och det antal extraplatser StFF tilldelats per åldersklass (P16, P17 och P19) från SvFF.

StFF anmäler lag enligt principen "Stockholm lag 1, Stockholm lag 2, Stockholm lag 3…" o.s.v. till SvFF, innan sista anmälningsdatum. Efter avslutade seriespel i respektive åldersklass kontaktas aktuella lag i turordning för att fastställa de lag som slutligen anmäls till Ligacupen.

P19

 1. Lag från P19 (allsvensk nivå) som inte redan tilldelats plats - i placeringsordning
 2. Lag som avancerat till P19 (allsvensk nivå) från P19 div. 1
 3. Segrande lag från div. 1 som inte avancerar till P19 (allsvensk nivå)
 4. Lag som degraderats från P19 till P19 div. 1
 5. De högst placerade lagen från P18 kval till P19 div. 1 i placeringsordning - förutom det sist placerade laget
 6. De högst placerade lagen ur P18 S:t Eriks-Cupen i placeringsordning

P17

 1. Lag från P17 (allsvensk nivå) som inte redan tilldelats plats - i placeringsordning
 2. De lag som avancerat till P17  från P17 div. 1
 3. Segrande lag från div. 1 som inte avancerar till P17 (allsvensk nivå)
 4. De lag som degraderats från P17 till P17 div. 1 
 5. De högst placerade lagen ur P16 Nationell som inte tilldelats plats, men kvalificerat sig till spel i P17 div.1
 6. De högst placerade lagen ur P16 kval till P17 i placeringsordning - förutom det sist placerade laget

P16

 1. De lag från P15 kval till P16 Nationell som inte redan tilldelats plats - i placeringsordning - förutom det sist placerade laget
 2. Högst placerade lag ur P15 S:t Eriks-Cupen - i placeringsordning

Vid eventuella frågor kontakta Kenneth Öberg.