Nytt i Stockholm Cup – grupp A avgörs som gruppspel

Med inspiration från Svenska Cupen kommer grupp A i Stockholm Cup att delas upp i grupper. Istället för att lagen ska spela betydelselösa träningsmatcher, ska de få lira matcher som gäller något.

De lag som anmäler sig till Stockholm Cup och när anmälan görs spelar i div. 3 eller högre upp tillhör grupp A till kommande tävlingssäsong. Som det har varit de senaste åren har lagen vetat om att de har en match i Stockholm Cup och sedan bokat in en hel del träningsmatcher.

För lagen som har gått vidare i cupen har det varit svårt att hitta speldatum för att man redan har inbokade träningsmatcher. Till nästa säsong är det meningen att lagen som anmäler sig ska vara garanterade 2-4 cupmatcher, beroende på hur många lag som anmäler sig.

Matcherna kommer i huvudsak att spelas i mars månad. När seriespelet sätter igång ska fyra lag vara framtagna och lottas in till kvartsfinaler med lagen i grupp B.

Ambitionen är att även grupp B och Victoria cup kommer att förändras, men analysen av A-gruppen kommer att ligga till grund för när och hur dessa förändringar kommer att kunna ske.

Anmälan till Stockholm och Victoria Cup