Finalklart i Victoria Cup

Div. 1-laget Stuvsta IF skrällde mot Elitettan-laget IF BP i den ena av två semifinaler som spelades på onsdagen. Det lägre rankade laget vann med klara 4-1. I den andra semin vann de regerande mästarna Tyresö FF mot div. 1-kollegan Boo FF med 3-0. Finalen spelas den 11 oktober kl. 17.00 på Stuvsta IP.

Emelie Brodin satte Stuvsta IF:s handikappstraff till ställningen 1-0. När Mathilda Prim kvitterade redan efter åtta minuter var det nog många som trodde att det rödsvarta laget skulle vinna.

Men den tron fick de bara leva med i två minuter, för då gjorde Angelica Kreüger 2-1 till hemmalaget. Hanna Gustafsson ökade på till 3-1 innan halvleken var slut och i den andra halvleken fastställde Kreüger slutresultatet till 4-1. Till BP:s försvar ska sägas att de inte ställde upp med ordinarie A-lag, utan endast med de spelare som satt på bänken vid den senaste Elitettan-matchen.

Den andra semifinalen var en repris på förra årets final med den skillnaden att Tyresö FF stod som hemmalag mot Boo FF. När Victoria Cup-segraren korades i fjol avgjordes matchen genom straffsparksläggning, men den här gången var inte siffrorna lika jämna. Efter en mållös första halvlek kunde hemmalget vinna med 3-0 efter mål av Sofie Thörnqvist, Alice Bergström och Victoria Isaksson.

Alla resultat i Victoria Cup 2019/20

Finalklart i Stockholm Cup