Förtydligande kring SvFF:s riktlinjer

Svenska Fotbollförbundet har idag förtydligat sina riktlinjer kring publikfrågan: Arrangerande förening måste kunna säkerställa att åskådarantalet på matchen aldrig överstiger 50 personer. För förening som inte kan säkerställa detta rekommenderas alltså fortfarande att inte bjuda in publik överhuvudtaget, särskilt om det på en och samma idrottsplats eller fotbollsplan spelas flera matcher samtidigt eller om idrottsplatsen eller fotbollsplanen är öppen och åtkomlig för allmänheten. I Stockholmsdistriktet spelas t ex alltid flera 5v5-matcher samtidigt bredvid varandra. Då ska ingen publik förekomma runt planen.

Läs Svenska Fotbollförbundets riktlinjer här. (PDF-dokument)

Träning och match

  • Håll dig uppdaterad på rekommendationer från myndigheter och svensk fotboll.
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i några aktiviteter alls.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt och uppmana till god handhygien.
  • Trängsel mellan människor ska undvikas
  • Byt om möjligt om hemma innan aktiviteten och undvik trängsel om ombyte sker tillsammans med andra.
  • Handhälsning bör undvikas.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

Publik

  • Uppmana intresserad publik att inte närvara vid matcher och träningar.
  • Informera om att publik undanbedes genom föreningens kommunikationskanaler och anslag vid idrottsanläggningar. Ladda ner affischer på olika språk här.

Min Fotboll

Då vi förordar publikfritt vid alla matcher, tipsar vi om av appen Min Fotboll, där spelare, ledare och publik kan dela filmklipp, bilder, referat, resultatrapporter och livesändningar för att visa intresserade följare. På så sätt kan alla som stöttar ett lag ta del av det som händer kring lagets matcher oavsett vart i landet de befinner sig. Läs mer här!