Kvartsfinalklart i seniorcuperna

När Boo FF från div. 1 i söndags besegrade Värmdö IF, hemmahörande i tvåan, i den sista åttondelsfinalen i Victoria Cup ser vi nu fram emot kvartsfinalerna i våra seniorcuper. Först ut är div. 5-laget Skogås-Trångsunds FF som i Stockholm Cup möter Rågsveds IF (div. 3) den 1 juli.

Tyresö FF efter segern i Victoria Cup 2019.

Titelförsvarande Tyresö FF är kvar i Victoria Cup och har chans att ta hem lagets tredje raka cupseger. För motståndet i kvartsfinalen står div. 2-laget IFK Lidingö FK som har en handikapp-straff i och med att hemmalaget spelar en division under de regerande mästarna. Matchen spelas den 29 juli kl. 20.15 på Lidingövallen.

I en av åttondelsfinalerna stod Mälarhöjden för en skräll när laget slog ut damallsvenska Djurgårdens IF. Div. 2-laget satte sina tre handikappstraffar och kunde sen vinna med 3-1. I Djurgårdens Victoria Cup-lag var det fem spelare som fanns med i truppen i premiärmatchen mot Uppsala i Damallsvenskan. Kan månne Mälarhöjden även överraska i nästa omgång där Boo FF väntar. Speldatum är ännu inte klart.

Det lägst rankade laget som är kvar i damcupen är Rågsveds IF som spelar i damtrean. Senast blev det seger med 3-1 mot FC Djursholm. Kristine Mangasaryan satte handikappstraffen och satte ytterligare en straff under själva matchen som vanns med 2-1. I kvarten väntar Elitettanlaget IF BP som nog är sugna på att bärga klubbens andra Victoria Cup-triumf.

I den sista kvartsfinalen möts div. 1-lagen Täby FK och Stuvsta IF, en repris på finalen 2013. Den gången vann Täby med 4-2, med då var Stuvsta hemmahörande i fyran, medan Täby även då spelade i ettan. Matchen spelas den 25 augusti kl. 20.15 på Tibblevallen.

I Stockholm Cup fick förra årets slutsegrare, Värtans IK, respass av div. 2-laget IFK Stocksund. Om det skulle blivit seger för Värtan skulle förra årets finalmotståndare Karlbergs BK stått för motståndet. Tvåan från i fjol har chans att ta revansch i år då laget är framme i kvartsfinal, där väntar seriekonkurrenten IFK Lidingö FK.

Värtans IK höjer Stockholms Cup-bucklan 2019.

I övriga kvartar är det div. 5-lag inblandade. Som vi skrev i ingressen möts Skogås-Trångsunds FF och Rågsveds IF den 1 juli. Dagen efter är det dags för Storskogens SK att ta sig an FC Stockholm Internazionale (div. 2). Det sista laget från femman är Grödinge SK som möter Tyresö FF (div. 2) den 5 augusti.

Vi fick tag på Skogås-Trångsunds ledare Richard Stambert inför kvartsfinalen på onsdag.

Hur ser det ut inför kvartsfinalen?

– Det ser bra ut! Vi har tränat på bra och matchat bra efter att det släpptes på. Vi har tränat som vanligt 2-3 gånger i veckan och spelat några matcher. Vi har kallat 16 pers och det ser bra ut.

Rågsved har spelat två seriematcher men ni har inte spelat någon hur känns det?

– Det ska nog inte påverka. Vi har fått våra matcher och en bra träning. Vi går ut som rejäla underdogs oavsett.

Ni har ju två handikapp-straffar i alla fall.

– Historiskt sett har vi bränt dem men ändå lyckats ta oss vidare och det vet grabbarna om. Så det kommer nog inte spela någon roll.

Har ni någon joker i laget?

– I år till skillnad från föregående år har vi ingen stjärna utan det är kollektivet som kommer att göra det.

Skogås-Trångsunds FF efter segern mot Högalids IF i åttondelsfinalen.

Hur slutar matchen?

– Det blir 3-2 till Skogås, säger Richard med glimten i ögat.

Då väntar semifinal i sådana fall?

– Det vore en placering bättre än förra året. Vi åkte ut mot Karlberg i div. 2 i kvarten på övertid och straffar. Det vore kul att förbättra oss från förra året.

Det ska ju inte vara någon publik på matchen, så kommer matchen att visas på Min Fotboll?

– Det är vårt mål att matchen ska sändas via Min Fotboll och följas på Forza. Men det är tråkigt att det inte kan vara mer än 50 personer.

Se hela lottningen i Victoria Cup, Lottningen i Stockholm Cup grupp A, Lottningen i Stockholms Cup grupp B, Lottning Stockholm Cup slutspel grupp A+B