Coronastöd på väg till föreningarna

Den 15 juni började RF att betala ut kompensationsstöd till föreningar som har drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Drygt 70 föreningar från vårt distrikt med fotbollsverksamhet har fått kompensation för uteblivna intäkter samt kostnader för planerade evenemang.

De klubbar som ska ha fått sitt stöd innan midsommar är de föreningar som har sökt direkt till RF. Fördelningen till de föreningar som har sökt via Svenska FF kommer att ske vid ett senare tillfälle.

Vasalunds IF är den förening med fotbollsverksamhet som har fått störst ersättning. Klubben arrangerar ett flertal cuper mellan de 12 mars till 30 juni som kompensationsperioden gäller. En viktig princip för stödet är att förlusten jämförs med föreningens omsättning.

Läs hela listan! (Excel-dokument)