Välkommen Alice Carlsson!

Igår välkomnade vi Alice Carlsson till Stockholms Fotbollförbund och sin första arbetsdag. Som receptionist på kansliet i Solna blir Alice den som många av våra föreningar först möter och får kontakt med.

Du blir på ett sätt ansiktet utåt mot våra föreningar, är du en social och serviceminded person?

– Ja, det skulle jag väl säga att jag är. Jag älskar att göra folk glada och nöjda.

Alice CarlssonDu har flyttat till Stockholm från Göteborg, hur kommer det sig? Hur skiljer sig Stockholm och Göteborg åt?

– Jag flyttade från Göteborg till Stockholm förra året för att spela i BP, men i år kommer jag att spela med Hammarby. Så 2020 gör jag mitt andra år här i Stockholm vilket känns superkul.

– Både Göteborg och Stockholm är ju storstäder så de är ganska likt egentligen. Men nu när jag har bott här i lite mer än ett år så har jag insett hur stort Stockholm är. Man gör ju inte alla stadsdelar på en dag direkt. Och det där med tunnelbanan var väldigt svårt i början. Det är mycket enklare med spårvagnarna som går ovanför marken, ha ha. Men jag trivs jättebra.

Vilken är din arbetsbakgrund?

– Mitt första jobb var som brevbärare. Sen har jag jobbat på lager i några år också. Men det har alltid varit lite svårt att hitta ett jobb som passar mig när man spelar fotboll eftersom jag inte kan jobba kvällar och helger. Men att jag har fått detta jobb på StFF nu känns klockrent.

Vilken är din idrottsbakgrund?

– Jag började spela fotboll i Hyssna när jag var 5 år. Till en början tränade jag med min bror, som är två år äldre, tills klubben fick ett flicklag. I början av min fotbollskarriär fram tills jag var 13-14 år har jag alltid spelat med både killar och tjejer. När jag skulle börja spela seniorfotboll fick jag byta lag till IFK Örby. Där spelade jag i fyra år innan jag bytte till div. 1-laget Jitex. Där var jag med och vann div. 1 två år i rad, men vi förlorade kvalet upp till Elitettan båda gångerna. Jag kände ändå att jag ville testa på Elitettan och därmed flyttade jag till Stockholm för att spela med BP 2019. Och nu spelar jag i Hammarby vilket känns så kul.

Vilka förväntningar har du på din nya tjänst?

– Igår jobbade jag min första dag på StFF och det kändes så bra. Jag har blivit väl omhändertagen och alla har varit välkomnande. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med en positiv inställning och mycket glädje.

Varmt välkommen hälsar vi Alice Carlsson!