Spelare födda år 2001

Enligt FHM:s riktlinjer är det viktigt att barn- och ungdomsfotbollen hålls igång som vanligt. Med barn och ungdomar menar man spelare födda år 2002 och senare. Det står tydligt beskrivet här! Även Svenska FF:s beslut och riktlinjer säger samma sak

Att gränsen går vid barn/ungdomar födda år 2002 är absolut och ska följas.

Spelare födda år 2001 ska inte delta i matchspel.
Detta är viktigt även om det innebär problem för vissa lag och serier.

Här nedan följer beslut kring de serier som påverkas av detta:

Junior DM Flick och Pojk

Skjuts framåt. Inga matcher kommer spelas på obestämd framtid. Beslut om huruvida DM spelas klart eller ej tas vid senare tillfälle.

Junior Flickor 19

Serien spelas vidare utan överåriga och utan spelare födda år 2001.

S:t Eriks-Cupen F2004/2001 (F16/19)

Serien spelas vidare utan överåriga och utan spelare födda år 2001.

S:t Eriks-Cupen P2002/2001 (P18/19)

Serien spelas vidare utan överåriga och utan spelare födda år 2001. För att möjliggöra så många matcher som möjligt i den här åldersgruppen, stryker vi åldersregeln vilket möjliggör för 17-åringar att komplettera lagen i matchsituationer.

Vi förstår att det för vissa lag innebär svårigheter med att få ihop trupper till seriematcherna i de tre understa fallen. Det är gratis att lämna WO och serietabellen leder ingenstans. Därför tar vi detta beslut och hoppas att så många matcher som möjligt kommer spelas.

Observera att tävlingsbestämmelserna inte kommer ändras, utan detta gäller till FHM:s restriktioner om seniorspelare upphävs.

Tävlingsbestämmelserna och tabeller är inte det viktiga i det här läget. Det viktiga är FHM:s rekommendationer och dessa talar tydligt om för oss att spelare födda 2001 INTE ska spela.