Uppdatering angående StFF:s tävlingsverksamhet

Med tanke på att det har kommit olika besked från Folkhälsomyndigheten i media jämfört med direktkontakt med FHM, kommer vi att under morgondagen se över vilken information som är korrekt och vad den innebär för StFF:s tävlingsverksamhet.

Kl 14.30
Under dagens
presskonferens meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM)
att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus. Precis som tidigare, följer Stockholms Fotbollförbund (StFF) regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att all tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp med omedelbar verkan.

StFF har haft fyra nivåer i sin krishanteringsplan när det gäller tävlingsverksamheten och i och med dagens rekommendationer från FHM, aktiveras Plan B som finnas att ta del av nedan.

I Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer finns att läsa:

  • Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.
  • Ideella föreningar bör om möjligt skjuta upp årsmöten och likande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.

De nya rekommendationerna understryker vikten av att hålla fysiskt avstånd till varandra. Idrottsföreningar kan dock fortsätta träna – så länge de följer Folkhälsomyndighetens riskbedömning, rekommendationer för idrott och träning och de punkter som anges ovan.

Distriktschef Andrea Möllerberg:

"Det är viktigt att föreningarna fortsätter bedriva träning då Folkhälsomyndigheten rekommenderar fysisk aktivitet vilket våra barn, ungdomar och vuxna är i behov av."

S:t Eriks-Cupen, Veteranserier, FJ19

Plan B

Matcher/omgångar som ställs in av StFF rapporterar vi som inställda.

Vi skjuter inte fram, vi schemalägger inte om. Det blir helt enkelt färre matcher.

När StFF beslutar att spel ska återupptas och något lag ändå inte vill spela, har laget rätt att lämna WO utan att bli behöva betala avgift. Fler WO kan lämnas utan att bli utesluten ur serien.

Seniorserier

Plan B – vid färre än 5 uppskjutna omgångar

Matcher i omgång 1-4 som blir uppskjutna på grund av beslut från StFF, planeras in under de fyra första helgerna efter seriens slut eller som veckoomgångar under hösten.

Division 4 herrar kan ha andra förutsättningar då slutdatum i denna serie beror på när SvFF vill inleda kvalet upp till Division 3 herrar. Ytterligare detaljer publiceras snarast.

När StFF beslutar att spel ska återupptas och något lag ändå inte vill spela, har laget rätt att lämna WO utan att bli behöva betala avgift. Fler WO kan lämnas utan att laget blir uteslutna ur serien.
Matcher i Stockholm Cup, Victoria Cup och JDM skjuts upp tillsvidare, vi återkommer med detaljer.

Plan C – vid 5 eller fler uppskjutna omgångar

Vårsäsongen stryks. Endast enkelmöten på hösten.

Kvalserier (P2005 kval, P2004 kval, P2002 kval)

Plan B – vid färre än 4 uppskjutna omgångar

Matcher i omgång 1-3 som blir uppskjutna planeras i de 3 första helgerna efter seriens slut eller som veckoomgångar under hösten.

När StFF beslutar att spel ska återupptas och något lag ändå inte vill spela har laget rätt att lämna WO utan att bli behöva betala avgift. Fler WO kan lämnas utan att bli utesluten ur serien.

Mer detaljerad information publiceras löpande.

Beslutet gäller tills Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras. Mer detaljerad information publiceras löpande.