FAQ

Förtydligande om 50 personers regeln

Då det inte krävs polistillstånd för att bedriva vår fotbollsverksamhet, vare sig på träning eller match, så är 50 personers regeln en rekommendation och inte en lag. Självklart ska vi ändå på alla sätt förhålla oss till denna rekommendation.

  • Vi vill att ni ska uppmana publik att hålla sig hemma, både vid träningar och matcher.
  • Föräldrar kan hämta och lämna sina barn vid entrén till planen/idrottsplatsen.
  • Dela om möjligt in barnen i mindre grupper vid träningar, låt en grupp vara på planen, den andra kan exempelvis träna fys längre bort.
  • Låt det lag som har tränat gå av planen innan nästa går på.
  • Håll avstånd och respektera varandra.

Här finns en affisch (även en variant på engelska och spanska) att ladda ner samt information som vi gärna ser att klubbar delar på sin hemsida och i sociala medier, skickar ut till sina medlemmar/lag/ledare samt gärna printar ut och sätter upp på vid er plan. Gör ni detta anser vi att ni gjort vad som behövs för att försöka klara rekommendationen. Efter det är det upp till varje individ att ta eget ansvar.

Uppdaterad information om max 50 personer och offentliga tillställningar
(publicerad 200420)

Hygien

Håll god handhygien kring träningar och matcher genom att alla medverkande tvättar händerna hemma innan samlingen och tar med egen handsprit. Kanske kan ledarna ha extra? Använd inte "high-fives" eller handskakningar. Se till att spelarna byter om hemma. Dela inte vattenflaskor.