Beslut om seriespel för seniorer 27/4 2020

Idag har Stockholms Fotbollsförbund tagit beslut om att seniorserierna, Stockholmsserien, damreservserierna och veteranserierna inte startar den 6 maj. Alla vårens matcher ställs in och serierna avgörs i stället som enkelserier, endast höstens matcher spelas. Kvarstående matcher i Junior-DM, Victoria Cup och Stockholm Cup skjuts fram tillsvidare.

Anledningen till att vi skjuter seriespelet framåt är Folkhälsomyndighetens tydliga rekommendation att seniorer inte ska spela matcher. Så länge den rekommendationen finns, kommer vi inte att tillåta vare sig seriespel eller träningsmatcher för seniorer.

Även om Folkhälsomyndighetens rekommendation ändras under maj månad, har vi inte möjlighet att spela fler seriematcher än de som ryms i en enkelserie. Men, OM läget ändras under maj månad, kan vi komma att tillåta att vissa matcher flyttas från hösten till våren. Det förutsätter att båda lagen är överens om flytten, att inget lag tvingas till seriespel under våren. Vi vet också att höstens första omgång i augusti är populär att förlägga vid annan tidpunkt och vi godkänner det om båda lagen är överens och att rekommendationen från Folkhälsomyndigheten är ändrad.

OM läget förändras i maj, är planen att dra igång Junior-DM, Stockholm Cup och Victoria Cup så snart som möjligt.

Observera att träningsmatcher för seniorer inte är tillåtet fram till dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sin tydliga rekommendation.