Ung kraft in i Hässelby SK FF:s styrelse

Valberedningen i Hässelby SK FF med Kristina Långström och Anna Nerlich i spetsen, har redan uppnått ett mål då man skapat en jämställd styrelse. Nu kände de att det var dags för att ta nästa steg och då att få representation av unga förmågor i föreningens styrelse. Därför nominerade man Pontus Ros som ledamot till styrelsen vid föreningens årsmöte. Så igår den 24 mars 2020 under HSK:s årsmöte, blev Pontus historisk då det är första gången i klubbens historia som en 16-åring blir vald som ordinarie styrelseledamot.

Pontus är Ros har varit aktiv i föreningen sedan har var 6 år. Han började för ett par år sedan som ledare i fotbollsskolan och Hässelbys ungdomskonsulent Claudio Pereyra Suarez såg Pontus potential som ledare,idag tränar han två yngre pojklag i föreningen.

Förutom sin ledarroll går Pontus just nu StFF:s utbildning Framtidens Fotbollsledare och har enligt Claudio, växt oerhört mycket och lärt sig en hel del om föreningsorganisation och demokrati.

Pontus RosPontus själv tar det hela med ro och berättar att allting inom fotbollen blivit ännu mer intressant än tidigare, både vad det gäller hans roll som tränare, men också gällande hur han kan vara med och påverka föreningens verksamhet. Att vara med i styrelsen känns därför som en rolig utmaning som han vill ta sig an.
- Det ska bli roligt att få lära mig mycket under året samt att få vara med och påverka, säger Pontus.

Pontus tror också att han kan tillföra en hel del då han till väldigt nyligen spelade fotboll och vet hur det är att vara spelare i dagens samhälle.
- Jag har nog också en annan synvinkel på saker eftersom jag är yngre än de flesta styrelsemedlemmar runt om i Stockholm. Det kan vara bra i vissa diskussioner, menar Pontus.

Då det gäller Framtidens Fotbollsledare tar Pontus med sig väldigt mycket och berättar att han innan utbildningen kunde väldigt lite (om ens något) om vad som sker i en förening utanför fotbollsplanen.
- Nu har jag till styrelserummet fått med mig all kunskap om ledarskap och föreningsliv jag har fått under dessa månader av utbildning och mentorskap, säger Pontus.

Hässelbys Claudio Pereyra Suarez avslutar med att konstatera:
- Vi är otroligt glada över att Pontus blev inröstad i styrelsen då han är en underbar person och vi vet att han kommer att göra stor nytta för klubben!

Pontus Ros mentor i Framtidens Fotbollsledare heter Christian Stenhoff och är sportchef hos IFK Viksjö. De har under utbildningens gång samtalat kring genomförda utbildningar, vilket mål Pontus har med sitt fotbollsengagemang samt de frågor de ska besvara kring utbildningens slutuppgift " Min Ledarfilosofi"

Har din förening unga ledare som ni vill ska gå nästa omgång av Framtidens Fotbollsledare? Läs inbjudan och infofoldern och anmäl era deltagare senast den 24 april. Har du frågor? Kontakta Kicki Bellander på kicki.bellander@stff.se eller 08-444 75 57.