Seriestart närmar sig - aktivera Min Fotboll!

Min Fotboll, bredd-, barn- och ungdomsfotbollens nya sätt att uppmärksamma och rikta strålkastarna mot breddfotbollen. I Min Fotboll delas bilder, matchupplevelser och filmklipp, lagen kan dessutom sända sina matcher live. Nationellt har appen nästan 135 000 användare, i Stockholm har många registrerat sig – men vi har stor potential att bli fler!

Min Fotboll är fotbollens svar på Facebook och Instagram, men den stora skillnaden är att ingen annan än användarna kan se eller få tillgång till materialet. De lokala klubbkassorna kan också komma att få ett uppsving då eventuella sponsorintäkter oavkortat tillfaller föreningarna själva. Här i Stockholm spelas det ca 40 000 matcher under säsongen. Men det är bara de större matcherna som får uppmärksamhet. Nu kan vi tillsammans lyfta alla de matcher som spelas dagligen och med hjälp av appen kan spelare, ledare och publik dela filmklipp, bilder, referat, resultatrapporter och livesändningar.

Appen och tillhörande webbsida följer GDPR och Riksidrottsförbundets uppförandekod för personuppgifter. Den innehåller också nya innovativa funktioner för att ge spelare, ledare och föräldrar till unga spelare kontroll över vilken information som publiceras utöver den basinformation som krävs för tävlingens genomförande.

Appen som gemensamt tagits fram av Svenska Fotbollförbundet och av Sveriges alla 24 fotbollsdistrikt är gratis att använda och finns tillgänglig för nedladdning i App Store och Google Play.

I Stockholms distrikt har vi redan en hel del anslutna lag och många användare, men vi behöver bli fler för att appen verkligen ska komma till sin rätt och stödja föreningarna i länet. Därför hoppas vi att ni föreningar informerar era medlemmar; spelare, ledare, föräldrar m fl om möjligheterna med Min Fotboll.

Här finns mer information om Min Fotboll

Informaton till lagledare finns här

Dela matchen, dela upplevelsen - Min Fotboll!