Rapport från StFF:s årsmöte

Stockholm Fotbollförbunds årsmöte hölls även i år i Folksams lokaler. På mötet deltog 40 föreningar med sammanlagt 100 röster. Mötet besöktes även av kommittémedlemmar, deltagare från utbildningen Framtidens Fotbollsledare, Svenska Fotbollförbundet och de domare som fick pris, sammanlagt var det cirka 80 personer i lokalen.

Innan själva mötet prisades årets distriktsdomare på herr- och damsidan samt Johan Kristoffersson och Ozan Camlibel som tilldelades domarnas silvernål.

Vidare gjorde förbundsordförande Lars Ekholmer ett anförande där Annika Eriksson(tidigare hederspristagare) valdes in som hedersledamot. Anders Hübinette, chefsjurist på Svenska Fotbollförbundet tog vid och följdes av Andrea Möllerberg, distriktschef StFF. Anders pratade bland annat om hotet kring matchfixning och det pågående projektet Plus 10 000. Andrea visade upp en del av de siffror som gör Stockholmsfotbollen så unik i landet.

Andrea Möllerberg, Helene Hellmark Knutsson och Lars Ekholmer

När väl mötet öppnades valdes Helene Hellmark Knutsson, ordförande i RF SISU Stockholm, till ordförande för mötet. Helene berättade i sitt välkomstanförande om RF:s arbete kring anläggningssituationen i distriktet.

Efter det gicks verksamhets-, förvaltnings- och revisionsberättelser igenom och godkändes av mötet. 2019 var då avklarat.

Sen vidtog budget- och verksamhetsplanering för 2020, vilka även dessa godkändes av mötet.

Martin Månsson, Magnus Stenberg och Katarina Zätterström avtackades.

Nästa punkt på dagordningen gällde de olika valen. Lars Ekholmer fick nytt förtroende som ordförande och vad det gäller styrelsemedlemmar gick valberedningens förslag igenom utan andra kandidater. Det betyder att vi välkomnar Kjell Irestam (Spårvägens FF), Victoria Escobar (Los Copihues IF) samt Marko Rönnholmen (Täby FK) som nya styrelsemedlemmar. Även valet av revisorer och medlemmar i den nya disciplinnämnden gick igenom utan motförslag.

Sluten votering

Kvällens omröstningar kom istället att handla om val av valberedning, både ordförandeposten och ledamöter. Till ordförandeposten förelåg två kandidater och med mycket liten marginal, efter sluten votering och omräkning av rösterna, vann Ola Danhard (Djurgårdens IF) och kvarstår som ordförande. Det fanns nio nominerade namn till de fyra platserna som ledamöter. Även här blev det sluten omröstning innan mötet hade utsett Annika Vikander (Solberga BK), Jimmy Jansson (Bagarmossen Kärrtorp BK), Johanna Gustavsson (Stuvsta IF) och Karolina Jelassi Sundqvist (Bollstanäs SK) till ledamöter.

Efter detta återstod bara för Helene Hellmark Knutsson att tacka för förtroendet innan Lars Ekholmer klubbade av mötet kl. 21.30.

Här hittar du årsmöteshandlingarna