Vasalund vann premiären i Stockholmsserien

Tisdagen den 24 mars spelades den första matchen i den nya Stockholmsserien, serien som har ersatt våra reservlagserier för herrar. Vasalunds IF vann premiärmatchen på Skytteholms IP mot IFK Lidingö FK med 5-1.

Världen och Stockholm är inte sig lik i dessa Corona-tider, inte heller Stockholmsfotbollens reservlagsfotboll är sig helt lik. Tidigare var det inga lag som flyttades upp eller ned utan man anmälde sig till en serienivå. Till årets säsong infördes den nya Stockholmsserien som innehåller en del nyheter jämfört med den tidigare reservlagsserien.

Premiär i den nya "ligan" var matchen Vasalunds IF mot IFK Lidingö FK som hade en tidigt lagd kamp i Stockholmsserien 1. Vi fick en pratstund med Lidingös tränare Magnus Pålsson dagen efter matchen.

Har ni spelat i reservlagsserien tidigare?

– Vi har varit med tidigare, men förra året var vi inte med. 2018 var vi med.

Hur kom det sig att ni anmälde er till den här säsongen?

– Vi tyckte att det är bra att få extra matcher för de killarna i A-laget som inte får tillräckligt med speltid, men också för killar i P19 att få spela med killar från herrtruppen. Sen har ju Stockholmsserien ett bra upplägg med att man ska möta lag från div. 1 och 2. Så vi visste ju att det skulle bli väldigt bra matcher. Därför tyckte vi det var intressant att vara med.

Kommer det att bli någon annan känsla att spela reservlagsmatcher i år när det gäller upp- och nedflyttning?

– Det kommer nog bli ungefär samma sak, men det blir lite roligare när matcherna betyder någonting. Framförallt när man ser hur många som åker upp och ner, så blir det ju spännande matcher mot slutet och det är ju kul!

Tror du Stockholmsserien kommer bli en succé eller blir det som tidigare?

– Det är svårt att säga, jag gillar upplägget med att man är färre lag och att man spelar sex matcher på våren och sex på hösten, för då blir det inte att man behöver skapa ihop folk till matcher utan det blir ett bra tillfälle för match. I och med att det är en tävling tror jag det blir en succé jämfört med reservlagsserien.

Hur var egentligen premiärmatchen?

– Spelmässigt var det ganska jämt. De hade bollen lite mer än oss, men i båda straffområdena var de betydligt bättre än oss och det ser man ju också på siffrorna. Vasalund var väldigt effektiva och distinkta i sina avslut och vi hade ganska svårt att komma till riktigt farliga målchanser.

Vidtogs det några åtgärder i och med Corona-pandemin?

– Innan matchen hälsade man inte på varandra, men efter hälsade man genom att titta på varandra eller nudda armbåge mot armbåge. Inför matchen vill vi att alla ska tvätta händerna när vi ses och så hade vi en kortare samling än vi brukar.

Vi tackar IFK Lidingös Magnus Pålsson för samtalet och hoppas, även om förändringar kan vara bra, att fotbollen och världen blir mer som vanligt inom kort.

Här hittar du matchfakta från Vasalund IF - IFK Lidingö FK