Ny möjlighet till kompetensutveckling!

Stockholms FF erbjuder kvalitativ och effektiv fortbildning i ett tidsmässigt mindre och lättillgängligt format i samarbete med AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Det blev succé när AIK som första klubb, stod värd för det första tillfället i höstas. Nästa förening på tur är Djurgården som den 12 mars bjuder in barn- och ungdomstränare till fortbildning.

Dessa fyra fortbildningskvällar har som syfte och mål att erbjuda Stockholmsföreningarnas barn- och ungdomstränare ett forum för kompetensutveckling, inspiration och nätverkande, att erbjuda en kvalitativ och effektiv fortbildning i ett tidsmässigt mindre och lättillgängligt format, att utbildningskvällarna ska leda till bättre verksamhet i träning och zooma in specifikt på tränarskapet och instruktörskapet.

Kenneth Öberg– Det ska bli riktigt kul att följa upp höstens första tillfälle med Djurgården så här någon månad innan säsongsstart. Vi har förstått att det första tillfället var uppskattat och känner av förväntan inför nästa. Klubbarna har fria händer att välja hur de presenterar sig själva varför vi hoppas och tror på en riktigt bra kväll. Högkvalitativ den också, men kanske andra vinklar och inspel än AIK:s? Det vi trycker på i fortbildningsserien är att tränarskapsperspektivet kommer fram i teori och praktik. Målet är ännu fler bra träningar i Stockholmsfotbollen, berättar StFF:s sportchef Kenneth Öberg.

Christian Krigström GentileDjurgårdens Akademichef Pojk, Christian Krigström Gentile, är förväntansfull inför kvällen.

– Det ska bli spännande att få bidra och förhoppningsvis inspirera tränare i flera av Stockholms fotbollsföreningar. Vi kommer sträva efter att på ett kärnfullt och begripligt sätt dela med oss av vårt arbetssätt och teoretiskt och praktiskt presentera vår verksamhet men framför allt dela med oss av de verktyg som vi internt upplever är effektiva för våra tränare att använda, och hur de kan användas, lovar Krigström Gentile.

Innehåll:

Under teoridelen får deltagarna en kort introduktion av Djurgården Fotboll och dess verksamhet innan vi dyker ner i arbetssätt och metodik kring utbildningen av DIF:s spelare. Teoridelen ska slå an riktningen för det som sedan händer på planen där våra tränare och några av våra lag kommer att visa några av de föreslagna övningarna, samt hur idén kring ledarskap, organisation och instruktörskap ser ut i praktiken.

Torsdagen den 12 mars 2020 - Bosön

17.30-18.00 Kaffe och smörgås

18.00-19.15 Teori i Aulan (Olympia)

19.30-20.45 Praktik i Vinnarhallen

20.45-21.00  Avslutning

Målgrupp: Flick- och pojkledare alla åldersgrupper i S:t Eriks-Cupen

Kostnad: Fri, men antal platser är begränsade

Anmälan: Görs här senast den 9 mars

Frågor: Kenneth Öberg, Stockholms FF: E-post

Deltagande från DIF Fotboll:
Christian Gentile, Akademichef Pojk
Mattias Larikka, Sportsligt ansvarig 6-9 år
Dessutom fyra akademitränare

Läs Djurgårdens inbjudan

Se och läs mer om det förra tillfället hos AIK