Futsalanmälan senarelagd

Futsalsäsongen börjar lida mot sitt slut och snart tar en ny vid. Anmälan till nästa säsong är senarelagd jämfört med tidigare år. Inbjudan till nästa säsong kommer ut i maj och anmälan kan göras fram till i mitten av augusti. Vi flyttar fram anmälningstiden till efter sommaren, i hopp om att minska lag som utgår.

Intresset för att spela i futsalserier har ökat lavinartat de senaste åren, vilket är roligt. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot alla lag som vill vara med, då det är stor brist på inomhustider och då speciellt i Stockholms kommun. Men även i andra kommuner kan det vara tufft att få halltid för match eller så är avsparkstiden sätt till mindre attraktiva tider.

Utvecklingen sedan 2015

2015: 6 lag; endast herrar
2016: 32 lag; herrar, damer, F/P16
2017: 96 lag; herrar, damer, F/P12, 14, 16
2018: 200 lag; samma som ovan + F/P 10
2019: 345 lag; samma som ovan + F/P 11, 13, 15

2019 var det 63 lag som vi fick säga nej till och det skulle varit ännu fler om alla som ville skulle anmält fler än ett lag.

Redan i början av april behöver kommunerna få reda på hur stor vår tävlingsverksamhet blir och tidigare har vi även haft sista anmälningsdatum då. Men till i år utgår vi ifrån att vi kommer att ha ett visst antal lag i seriespel och äskar sedan om tider efter det antagandet. Med det hoppas vi att lagen lättare ska kunna ha koll på sin verksamhet och minska sena avanmälningar.