Årsberättelsen 2019 – cupsegrare

Förutom S:t Eriks-Cupen har spel i följande cuper genomförts under 2019: Victoria Cup, Stockholm Cup samt Junior-DM för flickor och pojkar.

Tyresö FF vann Victoria Cup-finalen 2019.

För andra året i rad vann Tyresö FF Victoria Cup-finalen efter 1-1 i full tid och avgörande via straffläggning. Denna gång fick Boo FF se sig besegrade efter att ha stått för en heroisk insats och varit nära en vinst mot favoriterna och titelförsvararna Tyresö.

– Boo gör en jättematch som också kom tillbaka i den andra halvleken, men jag tycker att vi är det bättre laget idag och vinner rättvist, menar en mycket nöjd Tyresö-tränare i Victoria Sandell.

Läs mer om Victoria Cup-finalen.

Matilda Engström, IF BP.Av JDM-finalens två föreningar, hade Enskede IK aldrig spelat final tidigare och IF Brommapojkarna vunnit en gång, nämligen 2005. Hemmalaget lyckades, trots mängder av målchanser, inte heller bärga pokalen denna kväll utan BP vann med 2-1 efter att det avgörande målet gjordes i den 87:e matchminuten.

– Denna seger betyder jättemycket för mig och laget. Det var säsongens sista match för mig så nu ska jag njuta av guldet, säger BP:s matchhjälte Matilda Engström.

Läs mer om JDM-final för flickor

Division 3-laget Värtans IK besegrade Karlbergs BK som spelar i tvåan med 2-1 när Stockholms Cup-finalen avgjordes på Kristinebergs IP.

Värtans IK tog hem segern i Stockholm Cup.

– Det känns jättekul, framförallt för grabbarna som jag tycker är extremt förtjänta av det här, säger en lycklig Magnus Bäckström, tränare för Värtan.

Läs mer om Stockholm Cup-finalen

Lidingö lyfter bucklan.En kall höstkväll i slutet av spetember vann IFK Lidingö FK föreningens fjärde raka final i Junior-DM för pojkar. I kamratmötet med Aspudden-Tellus på Lidingövallen skrevs segersiffrorna till 3-1.

– Det känns skönt! Det var ju fjärde året i rad som klubben vann, säger tränaren Magnus Pålsson.

Läs mer om JDM-finalen

Läs hela årsberättelsen (PDF-dokument, 11,0 MB)