Trendbrott: ökning av anmälda seniorlag

StFF kan med stor glädje berätta att vi till säsongen 2020 äntligen har ökat siffrorna för antalet anmälda seniorlag till seriespel igen. Trenden har varit nedåtgående under många år, men det är nu fler anmälda seniorlag till seriespel 2020, än vad det var 2019. Framför allt damsidan har ökat, vilket är extra kul!

På damsidan är det svårare att följa en exakt numerär utveckling, då vi vissa år har tillåttit reservlag i representationsserierna. Men till säsongen 2020 har vi ökat från 15 lag till 23 lag i division 5. Att antalet representationslag på damsidan har ökat för första gången på länge står helt klart. Dessutom ser det ut som vi kommer öka antalet damreservlag samt flickjuniorlag. Välbehövligt trendbrott samtidigt som framtiden ser ljus ut.

På herrsidan har vi minskat antal lag i division 7 igen. Det har stadigt minskat under många år och vi får fortsätta jobba med att ändra den trenden. Däremot kan vi glädjas åt årets nyhet, Stockholmsserien, den nya varianten av reservlagsserie. Den har snabbt blivit populär och antalet anmälningar till Stockholmsserien är nästan dubbelt så många som antalet anmälningar till 2019 års reservlagsserie. Och även antalet pojkjuniorlag ökar något.

Totalt antal lag i Stockholmsserierna för seniorer

Men det är tidigt på året. Nu handlar det om att så många lag som möjligt, helst alla, ska genomföra seriespelet fullt ut på ett bra sätt. Antalet anmälda lag har ökat, vi hoppas att antalet lag som fullföljer också har ökat när vi mot slutet av året summerar säsongen.

Stockholms Fotbollförbund önskar alla lag lycka till med förberedelserna inför seriestart!

Läs om de Los Ché IF och Skå IK som är lag i seniorserierna 2020