Stabila segrar tog Stockholm till semifinaler

Båda distriktslagen för flickor och pojkar födda 2003 tog sig vidare till semifinal i Cup Kommunal och Distriktspojkturneringen. De avslutande matcherna mot Gestrikland på Bosön vanns med betryggande marginal, flickorna med 6-0 och pojkarnas segersiffror skrevs till 4-1.

För Stockholms P03 räckte oavgjort mot Gestrikland för avancemang efter fredagens 2-1 vinst mot Uppland. Det märktes att killarna hade siktet inställt på semifinalplatsen, beslutsamheten var stor och Stockholm visade direkt var skåpet ska stå. I den 18:e matchminuten spräcktes målnollan av Lukas Sietsema och nio minuter senare höll han sig framme igen och sköt in 2-0, vilken kalasstart för Stockholm! Men Gestrikland höll sig kvar i matchen genom ett reduceringsmål strax innan pausvilan.

Det var stor skillnad på det spel Stockholm visade upp mot Gestrikland jämfört med fredagens match mot Uppland. Fint passningsspel varvades med individuella prestationer och spelet var oerhört stabilt. Första halvleks matchbild var densamma under den andra halvan av matchen. Stort bollinnehav av Stockholm, medan Gestrikland föll längre och längre ner på egen planhalva. Stockholm utökade ledningen genom Jusef Erabi som placerade bollen i mål efter en bra slagen hörna. Upprinnelsen till Abbe Kamnelius 4-1 mål var flera spelare inblandade i, ett snabbt passningsspel i Gestriklands straffområde. Kamnelius var sist på bollen med ett distinkt avslut nära stolpen, otagbart för motståndarmålvakten.

William KenneResultatet 4-1 höll i sig matchen ut och Stockholm avancerade till en efterlängtad semifinal i Distriktspojkturneringen. Lagkapten William Kenne höll en hög lägstanivå i bägge matcherna och visade vägen genom sin pondus och som mittbacksgeneral. Efter slutsignalen var William Kenne givetvis lättad och glad.

- Vi genomför matchen riktigt bra och har mycket bollinnehav. I fredags fick vi inte riktigt till spelet, men idag jobbade vi hårdare som lag, skapade många chanser och satte dit flera, säger William Kenne.

Förutsättningarna för Stockholms F03 att ta sig vidare till semifinal i Cup Kommunal, var helt enkelt att laget behövde vinna med minst fem mål efter Västmanlands 6-2 vinst mot Gestrikland på lördag eftermiddagen. Frågan inför matchstarten var hur Stockholm skulle klara den pressen?

Även tjejerna gillade läget och presterade från första sekund. Full fart mot Gestriklands mål och redan efter ett par minuter, hade fem skott avlossats. Ett av dem letade sig in i mål och Alice Bergström blev dagens första målskytt. Strax därefter var Matilda Vinbergs frispark nära att skruvas i mål, men det blev Olivia Gallos djupledsboll till Linnea Wennberg och hennes efterföljande avslut som innebar 2-0. Bara en kvart senare utökade Linnea Wennberg Stockholms ledning när hon påpassligt utnyttjade motståndarnas passiva försvarsspel. Innan halvleken var till ända, fick Linnea Wennberg kvittera ut ett hattrick efter att ha hållit sig framme på Matilda Vinbergs inlägg. En måltjuv som placerade sig på rätt ställe mest hela tiden.

4-0 i paus och endast ett mål saknades för att säkra semifinalplatsen. Skulle Gestrikland repa mod och störa Stockholms semiplaner? Svaret gav matchens lirare Linnea Wennberg direkt, hon gjorde sitt fjärde mål på en läcker framspelning av Kim Vulic. Stockholm trummade på och ägde mycket boll, slog kanske av på takten något, men lyckades ändå göra ett sjätte mål. Efter fint väggspel fick dagens första målskytt, Alice Bergström, göra sitt andra mål mot Gestrikland. Slutresultatet skrevs till 6-0 och Stockholms tjejer levererade fler mål än vad som krävdes för avancemang.

Linnea WennbergSå hur förklarar matchens lirare Linnea Wennberg sin fina målform?

- Jag personligen hade bättre förberedelser inför dagens match jämfört med i fredags, både när det gäller kost och sömn. Sedan var vi som lag mer nervösa inför fredagens match, även om vi behövde vinna med många mål idag. Alla var glada och positiva, vi ville verkligen vinna och ta oss till semifinal. Västmanland var mer aggressiva i sitt spel medan det mot Gestrikland kändes det som om vi hade ett övertag redan från början, konstaterar Linnea Wennberg.

Linnea Wennberg spelar toppforward och är både snabb och uthållig. Hon jobbade frenetiskt matchen igenom och fick lön för mödan genom sina fyra mål.

- Jag är ganska nöjd med min insats, men som fotbollsspelare är jag egentligen aldrig helt nöjd. Det finns alltid något att förbättra och mer att ge, säger Linnea Wennberg ödmjukt.

Ett stort grattis till Stockholms alla spelare och ledare!

Semifinalerna genomförs genom enkelmöten och respektive segrare kvalificerar sig till final. Flickornas final spelas den 25 juni 2020 i Halmstad och pojkarnas den 1 juli 2020 i Halmstad.

Läs om de första slutspelsmatcherna

Inför slutspelet på Bosön

Läs om gruppspelet på Gotland

Här hittar du lagens spelartrupper

Läs mer om distriktsungdomsturneringarna på svenskfotboll.se