Rapport från "repskapsmötet"

Den 12 november ägde StFF:s representantskapsmöte rum, det forum som beslutar om distriktets tävlingsfrågor. 43 röstberättigade klubbar närvarade och på agendan fanns bland annat sju motioner.

Lindhagens FF fick Fair Play-pris.Mötet inleddes med prisutdelningar till de lag som vunnit Fair Play-ligan. En del stolta mottagare var närvarande medan andra fick en applåd utan att vara på plats.

Årets repskap var välbesökt. Allting är relativt men 43 röstberättigande klubbar är tio fler än förra året och fler än vanligt. Men givetvis skulle vi vilja ha fler av distriktets runt 300 klubbar där.

Efter inledningsfraser, prisutdelningar, upprop och annan formalia inleddes diskussioner och omröstningar om motionerna. Här nedan kommer en snabb genomgång av de motioner som röstades igenom och som innebär nyheter till säsongen 2020.

StFF ska arbeta för att införa tredomarsystem i damer division 3. Det kommer inte kunna införas fullt ut redan till säsongen 2020, men chansen att önska tredomarsystem ska förbättras redan till kommande säsong. På sikt ska alla matcher ha tredomarsystem.

S:t Eriks-Cupen ska benämnas utifrån födelseår och inte ålder framöver. Så ett flicklag där spelarna är födda år 2012 ska i fortsättningen benämnas F2012 och inte F8.

StFF kommer under säsongen 2020 arrangera ett antal sammandrag för gå-fotboll, ålder 55+. Detta ska utvärderas för att senare tas beslut om hur gå-fotboll ska erbjudas till säsongen 2021.

Efter motionerna som förelåg StFF:s repskap gick vi även igenom motionerna till Svenska Fotbollförbundets repskap och hur StFF planerar att rösta. De mest intressanta ändringarna där handlar om att begränsa spelare som befinner sig i landet på turistvisum samt införandet av resekostnadsfördelning i de nationella ungdomsserierna.

Slutligen gicks "Stockholmsserien" igenom lite mer noggrant. En klar majoritet av mötet uppskattade initiativet och ser möjligheter med seriesystemet. Det är viktigt att förstå att detta seriesystem blir mer flexibelt. Tanken är inte att konkurrera med divisionsspelet utan snarare att göra reservlagsserien mer intressant.

Efter en dryg fotbollsmatch, cirka 90 minuter, avslutades mötet.

Björn Eriksson, förbundschef