Gruppspel i Cup Kommunal och Distriktspojkturneringen

I helgen arrangeras gruppspel i Cup Kommunal för flickor och Distriktspojkturneringen för spelare födda 2003 i Visby. Stockholms bägge lag beger sig under fredagen till Gotland för spel mot arrangörerna Gotland samt Uppland. Spelarutbildarna Caroline Sjöblom och Kenneth Öberg berättar om läget inför helgens matcher.

Hur går tankarna inför Cup Kommunals respektive Distriktspojkturneringens gruppspel?
– Det ska bli väldigt kul att det äntligen drar igång för F03. Hela året har varit lite av ett mellanår för 03:orna, därför ska det bli kul att vi äntligen får tävla lite mot andra distrikt, tycker Caroline Sjöblom som är spelarutbildare på flicksidan.

– P03 har haft en bra förberedelse generellt under hösten. Senast träffades vi två bra dagar på Bosön första helgen i november för att förbereda oss för tävlingen. Nio av spelarna hade samma vecka deltagit i SvFF:s Regionalt landslagsläger.
Efter Utvecklingslägret i Halmstad, riktar sig ju StFF:s distriktslagsverksamhet på pojksidan mot de klubbar som inte är 4-5-stjärniga akademier i SEF:s certifiering och vars spelare därmed är aktuella för den regionala landslagsverksamheten. Det innebär alla klubbar utom AIK, HIF, DIF och BP, säger Kenneth Öberg, spelarutbildare på pojksidan.

– I år har 25 spelare medverkat på regionala landslagsläger med bra prestationer så vi upplever att vi har en stor bredd på toppen i distriktet. Elva klubbar finns representerade i helgens trupp.

Stockholm har tidigare mött både Gotland och Uppland vid ett flertal tillfällen, vad vet ni om årets upplagor?
– Gotland är ett distrikt som inte har så stort utbud av spelare, vilket gör att deras distrikt inte kan välja ut sina spelare på samma sätt som vi eller Uppland gör. Således är ju Gotland ett lag som går in i slutspelet med en tydlig underdogstämpel. Uppland har ofta jämna kullar och de har flera duktiga spelare som representerat i Regionala läger och någon enstaka i landslaget. Jag tror att det blir två matcher med olika karaktärer då vi får vara bredda på olika matchscenarier, säger Caroline Sjöblom.

– Vi vet generellt lite om dessa upplagor. Gotland är hemmalag med fördel av det så klart och de arbetar hårt i distriktet med att utveckla sin verksamhet. De har en forward vars 19-åriga bror har spelat 11 matcher i allsvenskan för Kalmar i år, vilket säger att bra spelare kommer fram överallt, konstaterar Kenneth Öberg.

– Uppland är alltid Uppland, ett landskap som delar vårt län vilket givetvis medför en viss derbykaraktär och att Stockholm är distriktet de flesta helst vi slå kommer knappast vara en överraskning för oss, tillägger Kenneth Öberg

Vad har ni för förväntningar på lagens prestationer?
– Jag förväntar mig att vi vinner båda matcherna då vi åker med ett väldigt starkt lag till Gotland, säger Caroline Sjöblom.

– Liksom motståndarna vill vi kvalificera oss för fortsatt spel genom såväl bra prestationer som resultat. Det handlar mycket om att "vara där" när det börjar. Att när det kanske regnar och blåser på Säves konstgräs, ska vi älska att lira och att vilja vinna. Vi har skapligt stökiga förutsättningar väl på plats med en båtresa på fredag förmiddag och tidig match mot Gotland samma kväll (17.30). Därefter spelar vi en tidig morgonmatch mot Uppland. Vi får helt enkelt uppleva hur det är för Gotlandslagen med ständiga anpassningar till transporter och logistik, säger Kenneth Öberg.

Spelschema Cup Kommunal
15/11 kl 19.45 Gotland-Stockholm
16/11 kl 11.15 Stockholm-Uppland

Stockholms flickors spelartrupp

Spelschema Distriktspojkturneringen
15/11 kl 17.30 Gotland-Stockholm
16/11 kl 9.00 Stockholm-Uppland

Stockholms pojkars spelartrupp

Alla matcher spelas på Säve konstgräs i Visby.